Tapiolan rahastot kallistuvat

Yhtiö vetoaa harvinaisessa päätöksessään kustannustason nousuun.

Facebook Twitter LinkedIn

Tapiola kohottaa rahastojensa palkkioita. Yhtiö vetoaa tiedotteessaan "kustannustason nousuun". Sijoittajien kannalta korkeammat kulut ovat harmillinen asia. Kuten tunnettua, sijoittaja ei tiedä etukäteen rahaston synnyttämää yli- tai alituottoa, vain sen kulut.

Samanlaisena säilyvän rahaston hintojen nostaminen on verraten harvinaista Suomen rahastomaailmassa. Palkkiot ovat yleensä pysyneet ennallaan tai joissain tapauksissa jopa laskeneet. Hintapainetta tulee alhaalta päin, kun alemman kustannustason etf- ja indeksirahastot valtaavat alaa.

Tapiola lisäksi korottaa rahastojensa palkkioita tilanteessa, jossa sen hallinnoimat pääomat ovat kasvaneet yli 500 miljoonan positiivisilla nettomerkinnöillä vuonna 2012.

Kolmen rahaston palkkio (Pitkäkorko, Yrityskorko ja Kehittyvät Markkinat) hallinnointipalkkio nousee 0,05 prosenttiyksiköllä.

Kehittyvät Korkomarkkinat -, High Yield -, Osinko-, Infra-,  Kuluttaja-, Hyvinvointi-, Eurooppa-, Suomi-, ja Kasvu-,  ETF Korko- ja ETF Osake -rahastojen hallinnointipalkkio nousee 0,10 prosenttiyksiköllä.

Merkittävin korotus tulee Maailma 20-, Maailma 50-, Maailma 80- sekä Tapiola 2015-, Tapiola 2020-, Tapiola 2025, Tapiola 2035 ja Tapiola 2045-rahastojen hallinnointipalkkioihin, jotka nousevat 0,15 prosenttiyksiköllä.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja