Yhdistelmärahastojen a-b-c Morningstarilla

Mitkä yhdistelmärahastot ovat kasvaneet eniten? Mitkä yhtiöt ovat jääneet jälkeen trendistä?

Yhdistelmärahastot ovat olleet aina suomalaisten mieleen, mutta niiden suosio on noussut erityisesti viime vuosina. Suomeen rekisteröidyissä, Morningstarin yhdistelmärahastoiksi luokittelemissa tuotteissa oli elokuun lopussa 11,8 miljardia euroa varoja, kun viime vuoden lopussa lukema oli 9,7 miljardia euroa, ja 2012 lopussa vain 7,1 miljardia euroa.

Rahaa on virrannut niin suurien kuin pienien toimijoiden yhdistelmätuotteisiin. Viimeisen vuoden aikana vain viidellä rahastolla tarkastellusta 82 rahastosta pääoma on laskenut. Mediaanirahaston kasvu on ollut 24 prosenttia vuoden aikana, 45 prosenttia kahdessa vuodessa.

Suomen suurimmaksi yhdistelmärahastoksi on kivunnut Nordean Premium Varainhoito Maltti 1,3 miljardin pääomalla. Tuotetta myydään ensisijaisesti "premium"-asiakkaille, joilla on satatuhatta euroa varallisuutta tai "hyvät mahdollisuudet vaurastua" Nordean sivuston mukaan. Rahaston kasvu on ollut vauhdikasta, sillä siinä oli vuosi sitten vain reilut 700 000 euroa.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Evästeet