Yhdistelmät vetävät edelleen

Euroopan yhdistelmärahastoihin tullut 64 miljardia uutta rahaa. Osakerahastojen vuosi on myös siedettävä.

Facebook Twitter LinkedIn

Yhdistelmärahastot ovat vetäneet erittäin hyvin jälleen vuonna 2018. Eurooppalaiset sijoittajat kaipaavat sijoitusmuotoja, joissa riski ei ole liian korkea eli osakemarkkinoiden kaltainen, mutta silti tuottoa on luvassa enemmän kuin koroista.

Yhdistelmärahastojen saldo elokuun lopussa oli 64 miljardia euroa nettomerkintöjä. Lisäksi allokaatiostrategialla toimiviin syöttö- ja rahastojen rahastoihin oli tullut 16 miljardia euroa uutta pääomaa.

Tässä siteeratuissa Morningstarin estimaateissa ovat mukana vain avoimet rahastot.

Yhdistelmärahastoista eniten ovat kiinnostaneet joustavasti sijoittavat europohjaiset rahastot. Ykkönen on italialaisen Eurizon-yhtiön rahasto, toisena M&G-yhtiön Dynamic Allocation.

Mukavasti uutta pääomaa ovat saaneet myös muut europainotteiset, globaalisti sijoittavat rahastoluokat. Kiinnostus on ollut hyvin laajaa, rahaa ovat menettäneet vain muutamat rahastoluokat ja nekin vähän.

Osakerahastojen luokista eniten ovat vetäneet laajasti globaaleille markkinoille sijoittavat rahastot. Toiseksi ovat nousseet hieman yllättäen teknologiayhtiöiden sijoittavat sektorirahastot. Euroopassa ei ole viime vuosina juuri suosittu sektorirahastoja. Taustalla on luonnollisesti teknologiayhtiöiden vahva kurssikehitys.

Häviäjiä ovat olleet osinkoyhtiöihin keskittyvät rahastot. Korkojen noustessa nämä rahastot usein kärsivät muita enemmän kurssilaskuista.

Rahastoista eniten uutta pääomaa on kerännyt Allianzin Income and Growth -rahasto, peräti 8,2 miljardia euroa kahdeksassa kuukaudessa.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja