Euroopan parhaat salkunhoitajat 2017

Morningstarin analyytikot nimesivät suosikkinsa kolmessa kategoriassa.

Facebook Twitter LinkedIn

Morningstarin analyytikot ovat valinneet Euroopan parhaat salkunhoitajat kolmessa luokassa. Valinta tehtiin kahdeksatta kertaa. Valinta perustuu salkunhoitajien toiminnan laadulliseen analyysiin.

Eurooppalaiset osakkeet:

Martin Skanberg ja sijoitustiimi, Schroder European, rahaston arvosana: Silver

Martin Skanbergilla on yli 20 vuoden kokemus sijoittamisesta. Hän on valinnut osakkeita jo toistakymmentä vuotta samalla prosessilla, joka ei seuraa mitään tiettyä tyyliä. Hän valitsee osakkeita fundamenttien tutkimuksen perusteella ja saa siihen ajatuksia Schroderin Euroopan osaketiimiltä. Salkun tyyli vaihtelee kasvun ja arvon välillä sen mukaan mistä löytyy parhaita ideoita. Skanberg on osoittanut osaavansa hyödyntää yhtiön analyytikoita todella hyvin. Siinä on apua hänen aiempi kokemuksensa analyytikon työstä. Tuotot ovat olleet hyviä ja juontuneet pitkälti osakevalinnoista. Skanbergin hoitoon on tullut runsaasti varoja, ja kasvu on ollut mahdollista koska hän on pitänyt salkussa vain yli miljardin euron markkina-arvon omaavia yhtiöitä. 

Globaalit osakkeet:

Jeremy Podger: Fidelity Global Special Situations, arvosana: Silver

Jeremy Podgerilla on 30 vuoden kokemus sijoittamisesta, Investecillä ja Threadneedlellä ennen Fidelityä. Hän sai Fidelity Global Special Situationsin hoitaakseen 2012. Podger on sijoittamisessa pragmaattinen ja saattaa siirtää salkun painopistettä alueellista tai tyylipainotusta makronäkemystensä mukaan. Hän on osoittanut pystyvänsä lukemaan markkinoita hyvin, mutta ei ole antanut top-down-näkemystensä silti ohjata salkun painotuksia liiallisesti; pääosa ylituotosta on syntynyt osakevalinnalla. Podger on aina osannut käyttää hyvin saatavilla olevia analyysiresursseja.

Korot:  

Sander Bus and Roeland Moraal: Robeco High Yield Bond, arvosana: Silver

Sander Bus ja Roeland Moraal ovat erittäin kokeneita high yield -sijoittajia. Bus on hoitanut Robeco High Yield Bonds -rahastoa sen perustamisesta 1998, Moraal tuli rahastoon 2003. Heidän tukenaan on laaja korkotiimi. Molemmat ovat sijoittaneet hoitamaansa rahastoon.

Sijoitusprosessi yhdistää syvällistä bottom-up-valintaa ja vahvaa riskitietoisuutta. He ovat osoittaneet pystyvänsä synnyttämään lisätuottoa liikkeellelaskijoiden valinnalla ja hallitsemalla viisaasti rahaston riskitasoa.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja