Karkki odottaa, maltatko sinä?

Kärsivällisyys ja itsekuri ovat tärkeitä apuja sijoittamisessa, mutta ihmisten väliset erot niissä ovat tuntuvia. Malttamaan voi silti oppia vielä aikuisenakin.  

Facebook Twitter LinkedIn

Mikä on menestyksen salaisuus? Miksi toiset päätyvät unelma-ammattiinsa, pärjäävät siinä hyvin, kerryttävät vaurautta ja kunniaa, tai – tämän palstan teemaan sopivammin –onnistuvat sijoittamisessa?

Yleinen selitys on ylivertainen älykkyys, toinen peräänantamattomuus. Niistä on toki apua. Mutta menestystutkijat korostavat nykyään vielä enemmän kärsivällisyyttä ja itsekuria.

Kun luin näistä päätelmistä Die Zeit -lehdestä, en voinut kuin hymistellä yhdenmielisyydestä. Psykologien vastaukset vastasivat pitkälti käsityksiäni sijoittamisesta. Voittaja meistä piensijoittajista kun ei ole avaruusfyysikkotason matemaatikko eikä se, joka ”haluaa” voittoja eniten, kuin amerikkalaisen elokuvan sankari.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Evästeet