Osakesivuilla uudet monipuoliset kaaviot

Käyttäjä voi valita mm. aikavälin ja vertailuindeksin sekä hyödyntää monipuolisia teknisen analyysin työkaluja.

Facebook Twitter LinkedIn

Morningstar.fi:n osakeosiossa on nyt käytössä monipuoliset työkalut osakekurssin kehityksen tekniseen analyysiin. Niitä voi hyödyntää niin Helsingin pörssin kuin minkä tahansa muunkin pörssin listoilta löytyvään osakkeeseen.

Kuvaajaa pääsee muokkaamaan valitsemalla yhtiön esim. pääsivun ylälaidan kohdasta "Osakkeet" ja sitten ottamalla jonkin yhtiön tarjolla olevilta pörssilistoilta. Uudet kuvaajat  löytyvät valinnan "Kaaviot" takaa.

"Vertaa"-osiossa voi ottaa haluamansa vertailuindeksin listalta (osakkeen valitseminen verrokiksi ei vielä ole käytössä).

"Kaavion asetukset" antaa valita eri viivatyyppejä ja tapahtumia (osinkonmaksupäivä). Kynttilä kertoo värillä mihin suuntaan osake päivän aikana liikkui (vihreä-nousi, punainen-laski). Paksu kynttiläosa kertoo avaus- ja lopetushinnan. Viivat yllä ja alla kertovat päivän liikkumavälin. Open-High-Low-Close kertoo samat asiat toisella tavalla kuvattuna (viiva vasemmalle=open, viiva oikealle=close).

"Tekninen analyysi" tuo Morningstarin käyttäjien ulottuville kaikki merkittävät tavat tarkastella kurssikehitystä ns. teknisesti eli hinta- ja volyymitietoja hyväksi käyttäen. Kunkin analyysityypin selitys löytyy kysymysmerkkiä painamalla.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja