Jain jättää Vontobelin, rahastot tarkkailuun

Kehittyvien maiden tähden lähtö on isku sveitsiläisyhtiölle, joka on kerännyt kehittyvien maiden strategiaan valtavat pääomat.

Facebook Twitter LinkedIn

Peräti 22 vuotta Vontobel-varainhoitajalla työskennellyt tähtisalkunhoitaja Rajiv Jain on jättänyt yhtiön. Morningstar siirtää hänen hoitamansa rahastot Vontobel Emerging Markets ja Vontobel Global Equity tarkkailuun ("Under Review").

Molemmat rahastot ovat olleet analyytikoidemme korkealle arvostamia, ja ne ovat myös keränneet tuntuvat määrät sijoittajien pääomaa: Vontobelin kehittyvien maiden strategian 27 miljardin dollarin hoidettava varallisuus nostaa sen yhdeksi suurimmista maailmassa. Eurooppalainen rahastoversio on ollut ns. soft closed -tilassa vuodesta 2013 eli rahastoon ei ole haluttu enää juuri uutta pääomaa.

Jainin aisaparina pitkään työskennellyt Matthew Benkendorf nousee pääsalkunhoitajaksi näissä nimekkäissä rahastoissa. Emme usko Jainin lähdön muuttavan radikaalisti rahastojen sijoitustapaa. Haluamme kuitenkin arvioida muutokset ennen näkemyksemme julkistamista, ja olemme sen vuoksi asettaneet Jainin vetämät rahastot tarkkailuun.

Jain oli useiden rahastojen pääsalkunhoitaja sekä yhtiön sijoitusjohtaja ja toinen toimitusjohtaja. Hän aikoo ryhtyä yrittäjäksi.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
Vontobel Emerging Markets Eq B USD722,05 USD0,61Rating
Vontobel Global Equity B USD434,93 USD-0,50Rating

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja