Kolme sijoitusideaa autoteollisuudesta

Autoteollisuudessa vahva kilpailuasema marsaa liikaa. Suosikkimme ovat yhtiöitä, joissa kaikki ei ole mennyt niin kuin piti.

Facebook Twitter LinkedIn

Morningstarin autoteollisuuden analyytikot ovat julkaisseet laajan selvityksen toimialan trendeistä ja parhaista sijoitusideoista. Tässä tiivistelmä yksityissijoittajan tarpeisiin.

Meitä kiinnostavat tyypillisesti eniten yhtiöt, joilla on vahva kilpailuasema mutta silti kiinnostava arvostustaso. Joskus kuitenkin on tilanteita, joissa parhaita sijoituksia näyttäisivät olevan heikomman kilpailuaseman yritykset, kun taas vahvimmat yritykset on hinnoiteltu liian kalliiksi.

Autoteollisuudessa kannattaa meistä katsoa ennemmin alemmas kilpailuasemissa - no moat -yhtiöihin, joilla ei ole suojanaan vahvan kilpailuaseman vallihautaa l. "moat", kuten Morningstar sitä englanniksi kutsuu.

Erityisesti meistä sijoittajien kannattaa pohtia vakavasti autonvalmistajia, joiden synnyttämien kassavirtojen suuruutta, kestävyyttä ja maantieteellistä hajautusta markkinat eivät mielestämme arvosta riittävästi.

Kolme suosikkiamme ovat General Motors, Fiat Chrysler ja Ford Motor, joihin linkit löytyvät tämän artikkelin oikeasta marginaalista.

Sen sijaan autoteollisuuden alihankkijoiden ja jälleenmyyjien osakkeet ovat meistä turhan hinnakkaita. Varaosakauppiaiden arvostukset sen sijaan näyttävät rakentuvan uskomukseen siitä, että nämä yhtiöt eivät olisi syklisiä.

Suosikkimme:

Fiat Chrysler
Kilpailuetu: ei ole
Osakkeen käypä hinta, Morningstarin analyysi: 15 USD
Nykyhinta: 11,58 USD
Epävarmuus: korkea

Ford Motor
Kilpailuetu: ei ole
Käypä hinta: 23 USD
Nykyhinta 23,04 USD
Epävarmuus: korkea

General Motors
Kilpailuetu: ei ole
Käypä hinta: 53 USD
Nykyhinta: 35,84 USD
Epävarmuus: korkea

 

Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
Ford Motor Co14,03 USD4,16Rating
General Motors Co49,01 USD2,25Rating
Stellantis NV18,67 EUR0,48
Stellantis NV20,31 USD0,25Rating

Tietoja kirjoittajasta

Morningstarin toimitus  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja