Vuoden korkomanageri: Michael Krautzberger

Kokenut sijoittaja, joka tekee vuosi toisensa jälkeen vahvaa jälkeä taustallaan osaava sijoitustiimi.

Maarten van der Pas 28.03.2014
Facebook Twitter LinkedIn

Michael Krautzberger on valittu Morningstarin Euroopan vuoden 2014 korkosalkunhoitajaksi. Ehdokkaana sarjassa oli myös suomalainen Mikael Lundström, joka vetää Evli Yrityslaina ja Evli High Yield Yrityslainaa. Ehdolla oli lisäksi hollantilaisen Kempenin Richard Klijnstra, joka vetää tiimeineen Kempenin Euro Credit Fund -rahastoa.

BlackRock Euro Bond on yksi luokkansa suosikeistamme ja näkemyksemme pohjaa pitkälti Michael Krautzbergerin kykyihin ja ominaisuuksiin”, sanoo Morningstarin analyytikko Karine Nowak.

BlackRock Euro Bondilla on arvosanamme Gold, eli pidämme sitä yhtenä parhaista lajissaan.

Krautzberger aloitti BlackRock Euro Bondissa lokakuussa 2005. Hän oli aiemmin työskennellyt Merrill Lynch Investment Managementissä (MLIM), joka yhdistyi BlackRockiin keväällä 2005. Krautzberger vetää BlackRockin korkotiimiä.

Krautzbergerin lähestymistapa sijoittamiseen perustuu riskin hyvään hallitsemiseen. Varat hajautetaan lukuisiin sijoitukohteisiin, mutta myös useamman sijoitusstrategian kesken. Hän käyttää hyväkseen BlackRockin laajaa korkotiimiä sijoituspäätöstensä apuna.

”Krautzbergerin hallinoimassa salkussa on tyypillisesti yli 200 eri velkakirjaa. Hän pyrkii synnyttämään ylituottoa vakaalla, toistettavalla tavalla vertailemalla sijoitusten arvostusta ja keskittämällä sijoitukset arvostukseltaan houkuttelevampiin velkakirjoihin (ns. relative value -strategia)", Nowak sanoo.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja