Vuoden globaali salkunhoitaja: Skagenin tiimi

Skagen Kon-Tiki on meistä yksi parhaista kehittyvien maiden osakerahastoista. Sen tiimi on Morningstarin analyytikoiden Euroopan vuoden paraas sarjassaan.

Maarten van der Pas 28.03.2014
Facebook Twitter LinkedIn

 

Morningstarin palkinnon Euroopan vuoden parhaana globaalien osakkeiden salkunhoitajana saa Skagen Kon-Tikin pääsalkunhoitaja Kristoffer Stensrud. Mutta kuten Morningstarin analyytikko Thomas Furuseth muistuttaa, koko tiimi ansaitsee tunnustuksen. "Erityislaatuisen vahvassa tiimissä on neljä muutakin salkunhoitajaa: Knut Harald Nilsson, Cathrine Gether, Erik Landgraff ja Hilde Jenssen”, Furuseth luettelee.

Norjalaisen Skagenin tiimi vastaanotti palkkinon Amsterdamissa Morningstarin konferenssin yhteydessä torstaina.

Tiimiä johtaa rahastoa sen perustamisesta vuonna 2002 vetänyt Stensrud. 12 vuotta on pitkä jakso saman rahaston peräsimessä Euroopassa. Stensrudin sitoutumista vahvistavat hänen suuret henkilökohtaiset sijoituksensa Skagenin rahastoihin.

Stensrudin lisäksi ehdolla globaalien managerien luokassa olivat Stuart Rhodes (M&G Global Dividend) ja Vincent Strauss sekä Wojciech Stanislawski (Comgest Growth Emerging Markets ja Magellan).

Skagenin tyylinä on etsiä aliarvostettuja,vähän analysoituja ja epäsuosittuja kohteita. Salkunhoitajat pyrkivät tunnistamaan, mikä voisi saada halvaksi painuneen yrityksen kurssin nousuun. Prosessi on joustava ja sallii muun muassa kehittyneiden maiden yhtiöiden omistamisen. Kauppaa käydään verraten vähän.

“Kannattaa kuitenkin huomata, että Skagen Kon-Tiki on volatiilimmasta päästä luokassaan”, Furuseth mainitsee.

Salkku sisältää riskiä, ja joskus se voi myös syödä tuottoa. Niin kävi esimerkiksi 2012, kun Skagen Kon-Tiki jäi ensi kertaa vuositasolla indeksilleen. Rahastolla oli suuri panos brasilialaisessa sähköyhtiössä Eletrobrasissa, jonka kurssi putosi merkittävästi. Kon-Tiki on silti parhaiten tuottanut kehittyvien maiden rahasto viimeisen kymmenen vuoden aikana.

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja