Vuoden osakemanageri: Nicolas Walewski

Vastavirtaan kulkija, joka ajattelee asiakkaidensa parasta on Morningstarin vuoden Eurooppa-salkunhoitaja

Maarten van der Pas 28.03.2014
Facebook Twitter LinkedIn

Kun sijoitusrahasto kasvaa suureksi, sen koko saattaa estää salkunhoitajaa tuottamasta parhaita mahdollisia tuloksia, koska rahasto on kuin elefantti posliinikaupassa: sen liikkeet aiheuttavat muutoksia markkinahinnoissa. Silloin oikea päätös voi olla sulkea rahasto uusilta sijoituksilta. Päätös on vaativa rahastoyhtiölle, joka menettäää hallinnointipalkkioita, kun kieltäytyy euroista.

Morningstarin vuoden 2014 Eurooppa-salkunhoitajaksi valitsema Alken-yhtiön Nikolas Walewskia on tunnettu nimenomaan pelottomuudestaan sulkea rahastonsa, jos se on rahastossa olevien asiakkaiden etu. Morningstarin analyytikko Thomas Lancereau muistuttaa, että Walewski on sulkenut European Opportunities -rahaston 2007 ja uudelleen 2013.

Walewski valittiin vuoden parhaaksi Euroopassa eurooppalaisten osakkeiden luokassa. Muut ehdokkaat olivat Tim Stevenson (Henderson Horizon Pan European Equity ja Henderson Euro Trust) sekä Isabel Levy (Métropole Sélection).

Walewski aloitti uransa 1993. Hän perusti Alken-yhtiön 2005 ja on kerännty ympärilleen erinomaisen sijoitustiimin. Alken European Opportunities on pärjännyt viiden viime vuoden aikana tuntuvasti kilpailijoitaan paremmin. Lancereau pitää hyvänä piirteenä myös sitä, että Walewski ja monet muut sijoitustiimin jäsenet sijoittavat itse rahastoon.

Walewski sijoittaa opportunistisesti. Hän etsii yhtiöitä, joiden kaikki tai jotkin osat ovat aliarvostettuja. Häntä kiinnostavat yhtiöt, joiden kaikkia tuloskasvun lähteitä ei ole markkinoilla ymmärretty. Walewski myös kulkee vastavirtaan. Hän esimerkiksi on välttänyt kehittyvien maiden resurssipohjaisten sektorien vahvaa vaikutusta salkussaan. Se kannatti vuonna 2013. Hän on sijoittanut kasvumaissa sen sijaan ennemmin vakaisiin osinkoyhtiöihin kuten venäläisiin Sberbankiin ja Gazpromiin.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja