Huonosta vaihdosta kärsivät osakkeet rahastoille kannattavia

Morningstarin rahoitustutkijat voittivat artikkelillaan kymmenettä kertaa arvostetun Graham & Dodd -palkinnon.

Facebook Twitter LinkedIn

Morningstarin rahoitustutkijat ovat voittaneet arvostetun Graham & Dodd Scroll Award -palkinnon tutkimuksellaan osakkeiden likviditeetin ja rahastojen tuoton välisestä yhteydestä. Tutkimukset ovat jo aiemmin todistaneet, että vähemmän vaihdetut l. epälikvidit osakkeet tuottavat keskimääräistä osaketta paremmin. Morningstarin tutkimuksessa selvisi, että vähemmän likvideihin osakkeisiin sijoittavat rahastot ovat pystyneet hyötymään tästä "likviditeettipreemiosta" ja tuottaneet keskimääräistä paremmin.

Tutkimus "The Liquidity Style of Mutual Funds" julkaistiin CFA-instituutin Financial Analyst Journal -lehden marras-joulukuun numerossa. Kirjoittajien Thomas Idzorek, James Xiong ja Roger Ibbotson saama palkinto on jo kymmenes, jonka Graham & Dodd -palkintoja jakava Financial Analyst Journal on ojentanut Morningstarin ja sen tytäryhtiöiden tutkijoille.

Idzorek, CFA, johtaa Morningstar Investment Management -divisioonaa. Xiong, Ph.D., CFA, on saman divisioonan senioritutkimuskonsultti. Ibbotson, Ph.D., CFA, on Ibbotson Associatesin perustaja, Zebra Capital Managementin hallituksen puheenjohtaja ja Yalen yliopiston prosessori.

Morningstarin lehdistötiedote täältä.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Morningstarin toimitus  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja