Tervetuloa uusille morningstar.fi-sivuille! Tutustu tarkemmin muutoksiin ja sivuston uusiin työkaluihin, jotka auttavat sijoittamaan paremmin.

Hedge-tuotot lähellä nollaa

Hedge-rahastojen ylituotot ovat todellisuudessa olemattomat, väittää tuore tieteellinen paperi, joka tullee herättämään kiivasta keskustelua. Tutkijat Christopher Clifford, Adam Aiken ja Jesse Ellis laskevat hedge-rahastojen todelliseksi riskikorjatuksi keskituotoksi vaivaiset 0,05 prosenttia. Heidän selvityksensä mukaan hedge-rahastojen tuottotilastot liioittelevat pahemman kerran tämän rahastoryhmän tuottoja. Syynä on, että hedge-rahastot päättävät itse, kertoako alan indeksitoimittajille tuotoistaan vai ei.

Aiemmin on väitetty yleisesti hedge-rahastojen synnyttävän keskimäärin 3-5 prosenttia ylituottoa eli "alfaa" vuodessa. Tutkijat saivat nyt julkaistun alemman tuloksensa vertailemalla kahta ryhmää Yhdysvaltain arvopaperiviranomaisille tuotoistaan ilmoittaneiden rahastojen joukosta. Selkeästi parempi tuotto (0,92% per neljännesvuosi) oli näistä rahastoista niillä, jotka ilmoittivat tuottonsa alan indekseihin. Sen sijaan kun otettiin huomioon myös tuottonsa vain omana tietonaan pitäneet rahastot, keskituotto putosi lähelle nollaa.

Tutkimuksesta kertoi Financial Times -lehti. Linkki tutkimukseen ohessa.

Tietoja kirjoittajasta

Vieraileva kirjoittaja  .