Rahastosarjojen 2020 Awards-voittajat

SEB:lle voitto kahdessa rahastosarjassa. Suomalaiset ja muut pohjoismaiset varainhoitajat veivät kaikki palkinnot.

Facebook Twitter LinkedIn

Morningstar on jakanut Awards-palkinnot 2020 menestyksestä vuonna 2019 ja pidemmällä aikavälillä. Tänä vuonna kaikki kuusi pystiä jäivät joko suomalaisten tai ainakin pohjoismaisten varainhoitajien palkintokaappeihin.

Voittajat 2020 rahastosarjoissa:

Yhdistelmärahastot
LähiTapiola Maailma 50, salkunhoitaja Jari Järvinen
Useita kertoja Awardseissa ehdolla ollut Järvinen on hoitanut yhdistelmärahastoja LähiTapiolassa menestyksellä pian kaksi vuosikymmentä. Voittaneella Maailma 50 -rahastolla on ollut viiden tähden Morningstar rating yhtäjaksoisesti peräti vuodesta 2010. Palkkiot ovat luokassa erittäin alhaiset 0,90% vaikka kyseessä on rahastojen rahasto joka sijoittaa indeksi- ja aktiivisiin rahastoihin.

Korkorahastot, euro
Finlandia Korkotuotto, salkunhoitaja Tommi Pietarinen
Rahastolla oli erittäin vahva vuosi 2019, mutta se on pärjännyt myös selvästi luokkaansa korko pitkä yhdistemä paremmin jo aiempinakin vuosina. Salkunhoitaja on satsannut erityisesti pohjoismaisiin yrityslainoihin, mutta hajauttaa varoja myös muualle Eurooppaan.

Suomi osakerahastot
SEB Finland Small Cap, salkunhoitajat Per Trygg ja Ville Simo
Rahasto menestyi erityisen hyvin vuoden 2019 pienten ja keskisuurten yhtiöiden nousumarkkinassa. Rahaston salkku ei keskity ainoastaan pienimpiin firmoihin, vaan mukana on jopa 3-4 miljardin arvoisia yhtiöitä. Salkku on tiivis - mukana oli vain 24 yhtiötä tammikuun 2020 lopun salkkutietojen perusteella.

Pohjoismaat osakerahastot
Nordea Nordic Small Cap, salkunhoitajat Mats Andersson ja Björn Henriksson
Rahasto on ollut Awardsien kärkikahinoissa vuosi toisensa jälkeen ja on kerännyt useita voittojakin, viimeksi 2018. Mats Andersson on hoitanut tätä suosittua, 1,8 miljardin euron rahastoa laatuosakkeita painottavalla tyylillään vuodesta 2002. Hän sai parikseen kokeneen Björn Henriksson vuonna 2013.

Eurooppa osakerahastot
SEB European Equity, salkunhoitaja Anna Sigurd
Kvantitatiivisella, arvo-osakkeisiin kallistuvalla strategialla hoidettu rahasto voitti Awards-palkinnon myös 2018. Tiimivetoisen rahaston vastuusalkunhoitaja Anna Sigurd on ollut kvanttirahastojen salkunhoitotehtävissä talossa vuodesta 2008.

Globaalit osakerahastot
Odin Global, salkunhoitajat Oddbjørn Dybvad, Harald Nilssen, Håvard Opland
Vahvalla kasvupainotuksella sijoittava rahasto etsii laatuyhtiöitä kaikkialta maailmasta. Erityisesti painottuvat kulutustuote- ja it-yhtiöt. Mukana on kaiken kokoisia yhtiöitä. Norjalaisen Odinin Global on rahastoluokkaansa tuntuvasti edellä likimain kaikilla ajanjaksoilla.

 

Ehdokkaat:

Yhdistelmärahastot:
LähiTapiola Maailma 20 - Jari Järvinen
LähiTapiola Maailma 50 - Jari Järvinen
Nordea Säästö 25 - Tuomo Mattila

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Evästeet