Korkosijoittajat lisäävät panoksia edelleen

Osakemarkkinoiden heilunta on saanut eurooppalaiset sijoittajat vetäytymään osakerahastoista. Vaihtoehtoiset rahastot jatkavat kasvuaan.

Facebook Twitter LinkedIn

Vuosi 2016 alkoi rajulla osakemarkkinoiden heilunnalla, ja se näkyy edelleen sijoittajien toiminnassa. Eurooppalaisista osakerahastoista lähti edelleen huhtikuussa pääomaa, ja vuoden alusta lähtien peräti 29 miljardia euroa on lähtenyt osakkeisiin sijoittavista sijoitusrahastoista muualle, kertoo Morningstarin European Asset Flows -raportti toukokuulta.

Vaihtoehtoja ei hirveästi ole, ja jossain sijoittajat rahojaan pyrkivät pitämään. Ennätysmatalista koroista huolimatta korkorahastot vetivät tuntuvasti uutta pääomaa huhtikuussa. Taustalla on vaihtoehtojen puutteen lisäksi Euroopan keskuspankin elvyttävä politiikkaa; EKP kertoi maaliskuussa alkavansa ostaa yritysten velkakirjoja tukeakseen markkinaa, ja se on vahvistanut korkosijoittajien luottamusta.

Kehittyvien markkinoiden vahva alkuvuosi on palauttanut hieman sijoittajien uskoa kehittyvien maiden rahastoihin, jotka ovat saaneet kolmisen miljardia euroa nettomerkintöjä tänä vuonna. Myös kehittyvien maiden valuutoissa noteeratut velkakirjarahastot ovat kasvaneet, kun kehittyvien maiden valuutat ovat vahvistuneet.

Pohjoismaisista yhtiöistä Nordea jatkaa vahvaa menoaa. Se on kerännyt eniten rahaa eurooppalaisista varainhoitajista tänä vuonna, 7,2 miljardia Morningstarin laskujen mukaan. Luvuissa eivät ole mukana rahamarkkinarahastot eivätkä rahastojen rahastot, joita Nordealla on runsaasti.

Morningstarin seniorianalyytikon Matias Möttölän raportti on ladattavissa kokonaisuudessaan täältä.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja