Missä ovat kaikki naissalkunhoitajat?

Amerikkalaista lääkäreistä 37 prosenttia on naisia ja lakimiehistä joka kolmas. Salkunhoitajina naisia on selvästi pienempi osuus.

Facebook Twitter LinkedIn

Joka viidennessä amerikkalaisessa perheessä nainen on pääasiallinen raha-asioiden hoitaja. Sijoitusneuvojista naisia on neljännes. Mutta ammattimaisten salkunhoitajien joukossa nainen on edelleen harvinaisuus Yhdysvalloissa, eikä heidän osuutensa erityisen suuri Suomessakaan ole.

Morningstarin selvityksen mukaan naisia on vain yhdeksän prosenttia Yhdysvalloissa toimivien rahastojen salkunhoitajista. Jos lasketaan pois salkunhoitajatiimit, vain kaksi prosenttia rahastovaroista Yhdysvalloissa on naisten hoidossa, vajaat 200 rahastoa. Miehet hoitavat noin 5800 rahastoa ja noin 1500 rahastossa on miesten ja naisten yhdessä muodostama tiimi.

Naisten osuus salkunhoitajista onkin selvästi alhaisempi kuin esimerkiksi lääkäreistä (37 %), lakimiehistä (33 %) tai tilintarkastajista (63 %).

 

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Laura Pavlenko Lutton  Laura Pavlenko Lutton is an editorial director in Morningstar's fund research group. She would love to hear from you, but she can't give portfolio advice.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja