Mobiuksen rahastolle heikko arvosana

Morningstarin sivusto kertoo, miten analyytikkomme arvioivat rahaston eri osa-alueita. Tällä rahastolla on useita heikkouksia.

Facebook Twitter LinkedIn

Mark Mobius on yksi maailman tunnetuimmista salkunhoitajista. Hän on vuosikymmenien ajan puhunut kehittyvien maiden noususta, ja kiertää edelleen 78-vuotiaana maailmaa kertomassa kasvumaiden ilosanomasta. Hänen haastattelujaan julkaistaan taajaan myös suomalaisissa lehdissä.

Morningstarin analyytikot muistuttavat tuoreessa analyysissään, että Mobiuksen työnantajan Templetonin kehittyvien maiden rahastot eivät ole erityisen vahvoja. Itse asiassa Templeton Emerging Markets -rahasto saa heiltä Negative-arvosanan, joka tarkoittaa, että he kehottavat sijoittajia välttämään rahastoa.

Rekisteröityneet käyttäjät voivat nyt nähdä sivuiltamme miten analyytikkomme arvioivat kutakin rahaston osa-aluetta. Se näkyy niin rahaston etusivulta (Templetonin rahaston etusivu) että rahaston analyysisivulta (Templetonin rahaston analyysi).

"Positive" merkitsee, että meistä osa-alue (Morningstarin pilari) on rahastolle vahvuus. "Neutral" tarkoittaa, ettemme ole vahvasti mieltä kumpaankaan suuntaan. "Negative" tarkoittaa osa-alueen olevan meistä rahastolle heikkous.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja