Nordea porskuttaa Suomi-rahastoissa

Taaleritehdas Arvo Markka kokenut tuntuvia pääomanmenetyksiä.

Facebook Twitter LinkedIn

Nordea on viime vuosina noussut yhä vanhemmin Suomen rahastomarkkinoiden valtijaksi. Se heijastuu myös Suomi-rahastoissa, joissa Nordea Suomi on noussut jo 643 miljoonaan euron kokoon, selviää tuoreesta Finanssialan Keskusliiton Rahastoraportista.

Toisin kuin osa kilpailijoista, Nordea Suomi on saanut lisää pääomaa sijoittajilta myös tänä vuonna.

Sen sijaan noin 500 miljoonan euron kokoon aiemmin noussut OP-Focus on menettänyt merkittävästi pääomaa tänä vuonna, 137 miljoonaa, Rahastoraportista selviää. Rahasto on tuottanut selvästi luokkaansa paremmin muutamat viime vuodet, joten kysymys lienee OP:n sisäisistä siirroista. (Suurasiakkaiden sekä OP:n yhdistelmärahastojen varoja sijoitetaan tyypillisesti Fokukseen ja muihin OP:n rahastoihin.)

Maaliskuussa nähtiin myös ensimmäinen merkittävä lunastusaalto Mika Heikkilän hallinnoimasta Taaleritehdas Arvo Markka -rahastosta. Se menetti reilut 30 miljoonaa euroa yhden kuukauden aikana. Rahasto on pysynyt pienen porukan sijoituskohteena: osuudenomistajia on Rahastoraportin mukaan vain 164. Kuukautta aiemmin luku oli 168.

Osa tästä rahasta on mahdollisesti mennyt Taaleritehtaan uuteen Mikro Markkaan, mutta se oli vain 13 miljoonan euron kokoinen maaliskuun lopussa.

Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
Nordea Finnish Stars A Growth3,62 EUR-0,05Rating

Tietoja kirjoittajasta

Morningstarin toimitus  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja