Rahaa karannut Seligson & Co:n Venäjä-rahastosta

Monen Venäjä-rahaston pääomat pudonneet murto-osaan huippuluvuista.

Facebook Twitter LinkedIn

Maaliskuu oli jälleen karu kuukausi suomalaisille Venäjä-rahastoille. Pahimmin kärsi Seligson & Co:n Russian Prosperity -rahasto, josta lähti 40 miljoonaa euroa pääomaa, kertoo Finanssialan Keskusliiton Rahastoraportti. Yhteensä rahastosta on poistunut noin 63 miljoonaa euroa tänä vuonna.

Osa tästä rahasta lienee siirtynyt Luxemburgiin, johon rahaston salkkua hoitava Prosperity Capital Management on perustanut vastaavan rahaston. Seligson & Co:n rahasto sijoittaa varansa luxemburgilaiseen rahastoon.

Euroissa vielä suurempi summa lähti maaliskuussa Nordea Venäjästä, 75 miljoonaa euroa, mutta rahasto on kooltaan selvästi suurempi.

Myös Danske Investin Russia on kokenut kovia tänä vuonna. Rahaston nettomerkinnät ovat pakkasella 31 miljoonaa ja kooltaan se oli maaliskuun lopussa enää noin 64 miljoonaa euroa.

Dansken tiimi hoitaa myös kahta erikoistunutta Venäjä-rahastoa, Danske Invest Arvo Venäjä ja Russia Small Cap. Niiden pääoma oli pudonnut 13,7 ja 9,9 miljoonaan maaliskuun lopussa.

FIM:n Russia oli maaliskuun lopussa enää noin 42 miljoonan euron kokoinen koettuaan 14,6 miljoonan nettotappiot merkinnöistä kuukauden aikana.

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
Nordea Venäjä K EUR15,67 EUR23,95
Seligson & Co Russian Prosperity Euro A  

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja