Miten Morningstar arvioi rahastoja?

Esittelysivumme antaa kattavan kuvan Morningstarin analyyseistä. Hakutoiminto auttaa löytämään uudet arviot.

Facebook Twitter LinkedIn

Morningstarin palvelussa on nyt esittelysivu, joka antaa monipuolisen kuvan rahastoanalyytikkojemme tekemistä rahastoarvioista. Pääset sivulle tästä. Sivu sisältää esittelyjen lisäksi mm. linkkejä artikkeleihimme.

Uusitulla "Morningstarin rahastoanalyysi" -sivullamme voit etsiä viimeisen kolmen kuukauden aikana julkaistuja raportteja eri kriteereillä. Sarakkeessa "Aiempi rating nosto/lasku" Uudelleenarvioitu kertoo, että raportti on päivitetty mutta arvosana on pysynyt ennallaan. "Uusi rating" kertoo että olemme ottaneet uuden rahaston mukaan arviointeihin. "Lakkautettu" ilmaisee, että rahastossa on tapahtunut jokin muutos, jonka vuoksi olemme asettaneet arviomme tarkkailuun ja julkaisemme uuden raportin, kun olemme muodostaneet kuvan rahaston uudesta tilanteesta.

Kaikkien Suomessa rekisteröityjen rahastojen arviot on mahdollista lukea rekisteröitymällä Morningstarin maksuttomaan palveluun. Sivustolla esitetään tiivistelmä analyysistä. Instituutioasiakkaiden on mahdollista hankkia pääsy laajempaan raporttiin.

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja