OP:n Suomi-jätti uusiin käsiin

Pertti Kilpeläinen tekee OP-Deltassa tilaa Antti Karessuolle.

Facebook Twitter LinkedIn

Laajennettu versio  28. tammikuuta.

OP on vaihtanut kaikessa hiljaisuudessa laajasti omistettujen osakerahastojensa salkunhoitajia. Pertti Kilpeläinen on saanut astua sivuun sekä OP-Deltasta että OP-Suomi Arvosta. OP-Delta on siirtynyt vuoden alusta Antti Karessuolle, joka hoiti jo OP-Focusta ja OP-Suomi Pienyhtiöitä. OP-Suomi Arvo siirtyi Teemu Saloselle, joka on työskennellyt tähän asti analyytikkona Suomi-tiimissä.

Kilpeläinen on puolestaan siirtynyt Pohjola Varainhoidossa toiseen yksikköön. Osakesijoituksista vastaa nyt Mika Leskinen.

OP-Rahastoyhtiö ei ole pitänyt ääntä muutoksista, vaikka OP-Deltalla on peräti 32 000 osuudenomistajaa, enemmän kuin millään Suomi-osakerahastolla. OP-Suomi Arvolla on noin 7 300 osuudenomistajaa.

OP-Delta on kokenut kovia viime vuosina. Rahasto paisui 800 miljoonan euron kokoluokkaan, mutta vuosina 2009 ja 2010 tuotto painui rajusti alle indeksin. Edelliset salkunhoitajat vaihtoivat maisemaa ja Kilpeläisen vetämä uusittu Suomi-osaketiimi astui puikkoihin. Indeksiä myötäilevämpi strategia rauhoitti tilanteen ja Delta onkin yltänyt kahtena viime vuonna nipin napin yli vertailuryhmän keskiarvon.

Karessuolla on kuuden vuoden analyytikkokokemus Opstockista ja SEB:ltä ja noin kahden vuoden kokemus salkunhoidosta Suomi-osakkeista. Mikäli hän jatkaa kolmen rahaston peräsimessä, on Karessuolla vastuullaan melkoinen potti, noin 770 miljoonaa rahastosijoittajien varoja ja lisäksi suoria mandaatteja suurasiakkailta.

OP-Delta ja OP-Suomi Arvo ovat Morningstar analyytikkojen seurannassa. Ne asetetaan molemmat statukseen Under Review, "seurannassa", kunnes olemme tavanneet uudet vastuusalkunhoitajat ja muodostaneet käsityksemme muutoksien vaikutuksesta rahastoihin.

Nihtilä Mandatumiin
Myös OP:n korkotiimissä on tapahtunut muutos, kun Kristian Nihtilä on lähtenyt Mandatumille. Nihtilä vastasi OP-Vaihtovelkakirjalaimasta, joka yhdistyy OP-High Yieldiin.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
OP-High Yield A (D)221,98 EUR-0,05Rating
OP-Suomi A397,10 EUR-0,90Rating
OP-Suomi Pienyhtiöt A (C)604,17 EUR-0,77Rating

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja