OP sulauttaa korkorahastoja

Heikko tuotto jälleen rahastoyhtiön peruste yhdistämisille.

Facebook Twitter LinkedIn

OP-Rahastoyhtiö jatkaa rahastovalikoimansa siivoamista heikosti tuottavista rahastoista. Nyt lakkautetaan kehittyviin maihin sijoittava korkorahasto sekä vaihtovelkakirjalainoihin sijoittava rahasto. Helsingin Sanomissa julkaisemassaan ilmoituksessa yhtiö toteaa kylmästi, että "kehitys ei ole ollut pitkällä tähtäimellä tyydyttävää."

OP-EMD Portfolio yhdistyy OP-EMD Local Currency Short Termiin. Rahastot ovat hieman erilaisia. Portfolio-rahasto sijoittaa varansa Schroder Emerging Markets Debt Absolute Return -rahastoon. Se tavoittelee positiivista tuottoa kaikissa markkinatilanteissa. Vuonna 2011 rahasto jäi kuitenkin 0,2 prosenttia miinukselle. OP-EMD Local Currency Short Term taas sijoittaa kehittyvien maiden omissa valuutoissa noteerattuihin lyhytikäisiin velkakirjoihin. Yhdistyvä rahasto on suurempi kuin vastaanottava rahasto.

OP-Vaihtovelkakirjalaina on jäänyt kilpailijoistaan niin, että rahastolla on vain yksi Morningstarin tähti tällä hetkellä. Erityisen heikosti sujui vuonna 2011, kun rahasto jäi vertailuryhmänsä keskiarvolle 5,4 prosenttiyksikköä. 44 miljoonan suuruinen rahasto yhdistyy 536 euron suuruiseen OP-High Yieldiin, jolle yhtä lailla viime vuoden ovat olleet vaikeita. Rahasto on jäänyt 2009-2012 vertailuryhmänsä keskivertorahastolle.

Marraskuussa OP sulautti kaksi Eurooppa-rahastoaan uudeksi Eurooppa Osinkoyhtiöt -rahastoksi.

Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
OP-High Yield A (D)202,71 EUR0,17Rating

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja