Tuotto huonoa, OP sulauttaa

Kaksi Eurooppa-rahastoa yhteen uudeksi Eurooppa Osinkoyhtiöt -rahastoksi.

Facebook Twitter LinkedIn

Suorasukaisessa tiedotteessaan OP myöntää, että sen kaksi Eurooppa-strategiaa eivät ole tuottaneet toivotulla tavalla ja ne sulautetaan uudeksi rahastoksi. Sulautettavat rahastot ovat OP-Eurooppa Arvo ja OP-Eurooppa Osinko.

"Sulautumisen taustalla on se, että OP-Eurooppa Arvon ja Osingon kehitys ei ole ollut pitkällä aikavalillä tyydyttävää, joten rahastojen sijoituspolitiikkaa on päätetty uudistaa", OP-Rahastoyhtiö toteaa.

OP-Eurooppa Arvo on ollut viitenä vuonna viimeisestä kuudesta (mukaan lukien vuosi 2012, lokakuun loppuun asti) huonoimmassa kymmeneksessä omassa Morningstar-luokassaan tuotolla mitattuna. Rahastossa on 59 miljoonaa euroa. OP-Eurooppa Osinko on myös selvästi jäljessä rahastoluokkansa "Eurooppa suuret arvoyhtiöt" keskituottoa. Rahastossa on 33 miljoonaa euroa.

Uusi rahasto sijoittaa "kurssitasoltaan houkutteleviin yhtiöihin, jotka maksavat keskimääräistä runsaampia osinkoja. Lisäksi sen sijoitustoiminnassa kiinnitetään erityistä huomiota osingonmaksukyvyn ja liiketoimintamallin kestävyyteen."

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja