Arvo-osakkeet jyräävät Helsingin pörssissä

Suomalaisiin osakkeisiin sijoittavan kannattaa pohtia, miten hajauttaa salkkua sijoitustyylien välillä.

Facebook Twitter LinkedIn

Helsingin pörssin pääoma keskittyy tällä hetkellä vahvasti arvo-osakkeisiin. Sen sijaan kasvuosakkeisiin sijoittaminen on pelkästään Helsingin pörssin osakkeiden avulla vaativaa. Tulokset selviävät Morningstarin tuoreesta tarkastelusta, jossa suomalaisten osakkeiden arvo- ja kasvusuuntautumista on verrattu muihin eurooppalaisiin osakkeisiin.

Helsingin pörssissä on tällä hetkellä neljä suurta arvoyhtiötä: Fortum, Nokia, Nordea ja TeliaSonera. Yhteensä näiden yhtiöiden arvo on peräti 50 prosenttia Helsingin pörssin markkina-arvosta. Arvosuuntautuneisuus on vahvistunut suhteessa muihin Euroopan pörsseihin, kun kurssit ovat Helsingissä pudonneet tuntuvasti kesästä 2011 alkaen. Fortum ja TeliaSonera ovat syksyn aikana Morningstarin mittareilla siirtyneet arvotyylin suuntaan.

Huomattava keskittymä yhteen osaketyyppiin (suuri arvo) on arvosijoittamiseen vannovalle merkki siitä, että Helsingissä voisi olla kiinnostavia osakkeita. Mutta yhtä lailla se herättää kysymyksen, miten hajauttaa paremmin salkkuaan tyylien välillä. Eri tyylien välillä kun on eroja tuotto-odotuksissa ja riskissä, ja eri tyyppiset osakkeet myös reagoivat eri tavoin talousympäristössä tapahtuviin muutoksiin. Siksi on mielekästä hajauttaa osaketyylien välillä.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Evästeet