Yhdysvallat ei ole putoamassa kuiluun

Monet hyvät merkit maan taloudessa ovat jääneet markkinoilta huomaamatta, Morningstarin ekonomisti muistuttaa.

Facebook Twitter LinkedIn

”Yhdysvaltain kansantaloutta ei voi luonnehtia vahvaksi. Mutta varmaa on, että talous ei ole putoamassa kuilun syvyyksiin”, tiivistää analyysinsä Robert Johnson, Morningstarin taloustutkimuksen apulaisjohtaja. Hän huomauttaa, että markkinat ovat jättäneet monet positiiviset uutiset Yhdysvaltain taloudesta liian vähälle huomiolle.

Talouskasvun kannalta rohkaisevia ovat olleet esimerkiksi tiedot automyynnin kasvusta ja työttömyyshakemusten vähenemisestä. Edes rohkaiseva uutinen työmarkkinatilanteesta ei saanut pörssisijoittajia kääntämään kelkkaansa.

Yhdysvaltain autojen myynti

Työmarkkinat

Sijoittajien katseet kohdistuvat nyt Yhdysvaltain talouteen, niin valtion talouden suuren alijäämän kuin mahdollisesti heikentyneen talouskasvun vuoksi. Siksi sijoittajan kannalta on olennaista olla jyvällä siitä, mitä Yhdysvalloissa tällä hetkellä tapahtuu.

Johnson uskoo Yhdysvaltain talouden kääntyvän selvään nousuun, kun tunnelmat asuntomarkkinoilla muuttuvat selkeästi myönteisemmiksi. Se voi kuitenkin kestää pitkään, sillä hintojen romahduksen jälkeen asunnon ostaminen on psykologisesti vaativampaa.

Standard & Poor’sin päätös alentaa Yhdysvaltain liittovaltion velan ratingin yhdellä pykälällä ei tule aiheuttamaan suuria pitkän tähtäimen muutoksia, Johnson uskoo. Suurille sijoittajille Yhdysvallat on likimain ainoa riittävän iso ja likvidi markkina rahojen parkkeeraamiseksi obligaatioihin.

Alla muutamia taulukoita Johnsonin artikkelista, jonka voit lukea englanniksi kokonaisuudessaan täältä.

 Liikerakentaminen

Työttömyyshakemukset

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja