Miten käy kun poikkeustila väistyy?

Legendaarinen sijoittaja Pimcon Bill Gross muistuttaa, että elämme poikkeuksellisia aikoja. Varautuakseen normaalitilaan hän etsii kohteita muualta kuin Yhdysvaltain valtionlainoista.

Facebook Twitter LinkedIn

Maailman suurimman korkorahaston salkunhoitaja Bill Gross varoittaa sijoittajia: Yhdysvaltain liittovaltion velkakirjoihin sisältyy hintariski, joka voi realisoitua lähivuosina. Yhdysvaltain valtion velkakirjojen hinnat saattavat pudota ja pitkät korot kohota, ja niin Yhdysvalloista on vaikea saada hyvää tuottoa korkosijoituksille.

Gross nostaa Morniongstarin laajassa videohaastattelussa esiin kaksi syytä:

Yhdysvaltain keskuspankki on ollut finanssikriisistä lähtien merkittävä oman maansa valtion velkakirjojen ostaja. Tukitoimet eivät voi jatkua loputtomiin. Kun ”Fed” vähentää ostojaan, velkakirjojen hinnat ovat vaarassa pudota, Gross muistuttaa Morningstarin videohaastattelussa.

Kiina on toinen epävarmuustekijä. Kiina on Yhdysvaltain joukkovelkakirjojen merkittävä ostaja. Mitä tapahtuu, jos nouseva mahtimaa päättää Yhdysvaltojen lainoittamisen sijaan investoimaan enemmän oman maansa talouteen? Se pudottaisi Yhdysvaltain velkakirjojen kysyntää, ja saattaisi alentaa niiden hintoja.

Velkakirjojen tarjonta tulee kuitenkin olemaan valtavaa, sillä Yhdysvallat velkaantuu ennätystahtia.

Näiden riskien vuoksi Grossin vetämä mammuttirahasto Pimco Total Return on siirtymässä muihin sijoituksiin kuin Yhdysvaltain valtionlainoihin, kuten hän kertoo videohaastattelumme toisessa osassa. Tilalle ovat tulleet muun muassa Kanadan, Saksan ja Brasilian korkopaperit.

Videohaastatteluissa Morningstarin korkoanalyysiä johtavan Eric Jacobsonin kanssa Gross pohtii laajasti korkomarkkinoiden ntykytilaa ja tulevaisuutta. Haastattelut ovat erittäin suositeltavaa katsottavaa kaikille, jotka haluavat ymmärtää miten maailman merkittävin korkosijoittaja ajattelee, miten korkorahastot toimivat ja mikä on korkosijoitusten tulevaisuus.

Videohaastattelut Pimcon pääomistajan ja pääsalkunhoitajan Bill Grossin kanssa

Osa 1: Gross: Riskit liian suuria
Osa 2: Gross: USA ei tuo riittäviä tuottoja 

Muut osat julkaistaan myöhemmin.

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja