Kaksi enää jäljellä FIM:n kehittyvien maiden rahastoista

Sahara, Kehittyvät Markkinat Pienemmät Yhtiöt sekä Russia poistuvat valikoimasta.

Facebook Twitter LinkedIn

FIM oli 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen aikana kehittyvien maiden sijoittamisessa Suomen kärkeä. Laaja tiimi hallinnoi hyvinkin erikoistuneita rahastoja, jotka olivat suosittuja . Toki kärkeä olivat myös kolmeen prosenttiin yltäneet hallinnointipalkkiot.

Finanssikriisin jälkeen sijoittaminen kehittyviin maihin on hiipunut ja niin on myös FIM:n kehittyvien maiden rahastojen lukumäärä. Marraskuussa yhtiö kertoi vähentävänsä jälleen kolme rahastoa valikoimasataan: 

FIM Sahara- ja FIM Kehittyvät Markkinat Pienemmät Yhtiöt sulautuvat FIM Frontier -sijoitusrahastoon ja FIM Russia sulautuu FIM Kehittyvät Markkinat ESG -sijoitusrahastoon. Yhdistymiset tapahtuvat tammikuussa 2019.

Saharalla oli marraskuun lopussa 15 miljoonan euron pääomat, Kehittyvät Markkinat Pienemmät Yhtiöt -rahastolla 30 miljoonan ja Russialla samoin 30 miljoonan pääomat. Suomen mittakaavassa ne eivät siten olleet pienimmästä päästä.

Saharalla oli kolme Morningstar-tähteä, Kehittyvien maiden pienyhtiörahastolla kaksi ja Russialla yksi.

FIM:n mukaan taustalla ovat "rahastovalikoiman kokonaistarkastelu FIMissä sekä Ruotsin eläkerahastojärjestelmän muutokset".

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja