Tervetuloa uusille morningstar.fi-sivuille! Tutustu tarkemmin muutoksiin ja sivuston uusiin työkaluihin, jotka auttavat sijoittamaan paremmin.

Lukuisia uusia rahastoarvioita

Fidelityn korkorahasto suoraan Silver-arvosanaan.

Morningstarin analyytikot seulovat jatkuvasti uusia ideoita arvioitavaksi rahastoksi. Joulukuun loppupuoliskolla arvioitiin seuraavat uudet rahastot:

AQR Managed Futures UCITS - arvosana Bronze

AQR on maailman markkinajohtajia kvantitatiivisessa varainhoidossa. Managed Futures on yhteensä noin 20 miljardin dollarin strategia. Euroopassa myytävässä rahastossa ei ole mukana hyödykkeitä erilaisen regulaation vuoksi.

BlackRock Strategic Fund Diversified Equity Absolute Return - Neutral

Rahastoa hallinnoi BlackRockin kvantitatiivinen tiimi (Scientific Active Equity). Tiimissä on ollut toivottua enemmän vaihtuvuutta, eivätkä tulokset ole tähän mennessä vakuuttaneet.

Fidelity Flexible Bond - Silver

Rahasto seuraa pitkälti Ian Spreadburyn vuodesta 2005 vetämää Strategic Bond -rahastoa, jonka menestys on ollut vahvaa ja perustunut moneen eri tuoton lähteeseen. Riskienhallinta on hyvää.

Fidelity Global Dividend - Bronze

Osinkorahasto, joka tasapainottaa hyvin eri tyylejä, sektoreita ja alueita. Silti salkku on riittävän keskittynyt indeksistä poikkeamiseen.

Franklin Income - Bronze

Legendaarinen amerikkalaisrahaston Euroopassa myytävä versio. Ed Perksin aikana (vuodesta 2002) rahasto on tuonut hyvää vuosittaista tulovirtaa omistajilleen. Rahaston riskeistä kannattaa kuitenkin olla tietoinen.

GAM Star Japan Equity - Bronze

Perinteiseen osakevalintaan keskittyvä Japani-rahasto, jota vetää pieni mutta osaava kolmen hengen tiimi.

AVAINSANAT

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko