Stensrud jättää Kon-Tikin

Skagen-yhtiön suuruuden luoja siirtyy neuvonantajan tehtäviin. Rahastoon jää kolme salkunhoitajaa.

Facebook Twitter LinkedIn

Yksi Skagen-yhtiön perustajista ja sen pitkäaikaisin salkunhoitaja Kristoffer Stensrud jättää salkunhoitajan tehtävät. Stensrud oli perustamassa Skagen-yhtiötä 1993 ja veti ensin sen Global-rahastoa. Vuodesta 2001 hän on ollut mukana kehittyvien maiden Kon-Tiki-rahastossa.

Jatkossa Stensrud toimii neuvonantajana Skagenin salkunhoitajille. Hän on myös yhtiön suurimpia omistajia, ja on sijoittanut merkittäviä summia yhtiön rahastoihin.

Morningstarin analyytikko Mathieu Caquineau, CFA on siirtänyt rahaston statuksen tilaan "Under Review", tarkkailussa. Analyytikkomme haluavat saada tarkemman käsityksen siitä, miten rahastoa jatkossa hoidetaan, jotta voimme arvioida mikä on näkemyksemme rahaston tulevista näkymistä.

Stensrud on siirtynyt sivummalle askel askeleelta. Ensin hänen rinnalleen rahaston pääsalkunhoitajaksi nousi Knut Harald Nilsson 2014. Viime vuoden syksyllä Stensrudin kerrottiin siirtyneen pois pääsalkunhoitajan tehtävästä.

Kon-Tikin tiimissä tapahtui myös toinen muutos tänä keväänä, kun Erik Landgraff muutti Norjasta Aasiaan. Hän oli tiimin nuorin jäsen.

Jatkossa rahastoa vetää Nilsson apunaan Cathrine Gether sekä uutena Norjan valtion eläkerahastosta rekrytoitu Fredrik Bjelland, jonka erityisosaamista ovat Kiinan osakkeet.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja