Analyytikko: Liikaa pelkoja USA:n pankeista

Morningstarin analyytikot pitävät Citigroupia parhaana ideana Yhdysvaltain pankkisektorilla.

Jim Sinegal 21.01.2016
Facebook Twitter LinkedIn

Morningstarin pankkianalyytikko Jim Sinegal julkaisi seuraavan näkemyksen 20.1:

Uskomme markkinoiden olevan liian pessimistisiä Yhdysvaltain suurten pankkien viimeisen neljänneksen tuloksista. Pankeilla on vain vähäistä energiariskiä, varsinkin jos suhteuttaa sen pankkien poikkeuksellisen korkeaa pääomien tasoon.

1980-luvulla öljyalaa rahoittavien pankkien järjestämättömät luotot kävivät reilussa kymmenessä prosentissa luottokannasta. Tällä hetkellä millään suurista pankeista ei ole vastaavanlaista energia-alan lainojen keskittymää.

Asuntomarkkinoiden näkymät Yhdysvalloissa ovat mielestämme verraten hyvät keskipitkällä aikavälillä.

Citigroup on meistä arvostuksensa puolesta paras vaihtoehto osakesijoitukselle. Sen osakkeen hinta on selvästi arvioimaamme 68 dollarin käypää arvoa alempi, ja myös omaisuuden kirjanpitoarvoa (tangible book value) alempi.

Bank of America näyttää myös kiinnostavalta suhteessa arvioimaamme 17 dollarin käypään arvoon. BofA hyötynee luultavasti eniten jos Yhdysvaltain kotimainen kulutus vahvistuu. Samoin korkojen tuleva nousu on sille tärkeintä.

Vahvan kilpailuaseman omaava Wells Fargo on luultavasti vähiten volatiili suurista pankeista, sillä sillä ei ole juurikaan liiketoimintaa pääomamarkkinoilla.

Suurin riski pankeille on, jos inflaatio pysyy hyvin matalana pitkään; korkojen matala taso on ollut suurin haaste pankeille viime vuodet. Jos Yhdysvaltain taloudelle käy kuin Japanissa ja korot pysyvät hyvin alhaisina yli vuosikymmenen, on näkemyksiämme käyvistä arvoista vedettävä alaspäin. Uskomme kuitenkin nykyisten osakekurssien olevan riittävän alhaiset, jotta riskille saa vastinetta.

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
Bank of America Corp29,56 USD-0,57Rating
Citigroup Inc45,08 USD-0,33Rating
Wells Fargo & Co43,02 USD0,23Rating

Tietoja kirjoittajasta

Jim Sinegal  Jim Sinegal is the associate director of the financial team at Morningstar.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja