Ferrarissa on vääntöä, mutta myös hintaa

Listautuneen luksusyhtiön osake voi olla hyvä kohde, mutta ei välttämättä nykyiseen hintaan.

Richard Hilgert 17.11.2015
Facebook Twitter LinkedIn

Morningstarin seniorianalyytikko Richart Hilgert julkaisi analyysinsä Ferrarista 16.11. Keskeiset pointit:

Uskomme Ferrarin (RACE) osakkeen käyvän autojen tapaan kaupan luksushinnoilla. Yhtiön vahvuuksiin kuuluu vahva tulovirta, kasvunäkymät, kasvava voittomaraginaali ja hyvä sijoitetun pääoman tuotto kaikissa syklin vaiheissa.

(Näet uusimman kurssin ja Ferrarin talousnumerot Morningstar.fi-sivulta, yllä olevan linkin kautta tai hakemalla "RACE" tai "Ferrari" sivun ylälaidasta.)

Vaikka meistä ei ole täysin hölmöä maksaa korkea hintaa vahvasta yhtiöstä - Ferrarilla on nähdäksemme vahva kilpailuasema eli "wide moat" - suosittelemme odottamaan tilannetta, jossa osake on aliarvostettu.

Yhtiön vahva brändi ja harkittu tarjonnan niukkuus ovat pitäneet Ferrari-auton ultraluksustuotteina. Yhtiö pystyy pitämään voittomarginaalinsa korkeina ja synnyttämään vakaata tuottoa: Viimeisen kymmenen vuoden aikana liikevaihto on kasvanut 9 prosentilla vuotta kohden, kun myytyjen autojen määrä on noussut 4 prosenttia per vuosi.

Laskelmiemme mukaan Ferrarin mediaani-EBITDA-luku on ollut 25,8 % viimeisten kymmenen vuoden aikana. Porsche pääsee saman kaltaisiin lukuihin ainoina autoyhtiönä. BMW jää 16,2 prosenttiin.

**

Katsomme Ferrarin osakkeen käyvän arvon olevan 50 dollaria. Oletuksiimme kuuluu USD/EUR-kurssi 1,0744, vuosittainen 6 prosentin liikevaihdon kasvu, voittomarginaalin uskomme kasvavan ainakin seuraavien viiden vuoden aikana. Ferrarin pääomakustannus (WACC) on mallissamme 8,7 %. 

(Valuuttakurssien muutokset tulevat vaikuttamaan arvioomme, koska Ferrarin tulos on euroissa ja NYSE-osake dollareissa. Esimerkkinä jos euro vahvistuu arvoon 1,3 suhteessa dollariin, olisi käypä arvo 60 dollaria.)

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
Bayerische Motoren Werke AG96,46 EUR-1,01
Ferrari NV295,54 USD0,37Rating
Porsche Automobil Holding SE Vorz-Inhaber-Akt stimmrechtslos46,65 EUR0,95

Tietoja kirjoittajasta

Richard Hilgert  Richard Hilgert is a securities analyst on the Industrials Team.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja