TeliaSonera ylitti odotuksemme

Teleyhtiön osakkeet näyttävät Morningstarin analyytikoiden mielestä aliarvostetuilta.

Facebook Twitter LinkedIn

Allan Nichols, CFA julkisti analyysinsä TeliaSoneran kolmannen neljänneksen tuloksesta 20. lokakuuta.

TeliaSonera ylitti odotuksemme kolmannen neljänneksen tuloksellaan. Pidämme silti edelleen näkemyksemme yhtiön osakkeen käyvästä arvosta sekä yhtiön kilpailuasemasta. Edistys Ruotsissa ja muualla Euroopassa on ollut hyvää, mutta Euraasian liiketoiminta takkuaa enemmän kuin olisimme odottaneet.

Tilanne on päinvastainen kuin monen edellisen vuoden aikana ja auttaa ymmärtämään, miksi johto haluaa jättää Euraasian.

Yhtiön suurimmalla markkinalla Ruotsissa liikevaihto kasvoi 1,5 prosenttia. Vaikka yrityspuolen liiketoiminnoissa myynti alenee, kotitalouksien palveleminen on enemmän kuin korvannut menetykset. Meistä tämä kertoo myös markkinoiden tasaantumisesta.

TeliaSonera hankki Tele2:n Norjan-liiketoiminnot ja se auttoi nostamaan Ruotsin ulkopuolisen Euroopan myyntilukua 6,5 prosenttiin paikallisvaluutoissa mitattuna. Ilman yritysostoa Euroopan myynti olisi laskenut.

Tulot Euraasiasta ovat olleet TeliaSoneran kasvun moottori monta vuotta. Niinpä olikin huolestuttavaa, että liiketoiminta siellä kasvoi vain 0,5 prosenttia ja siinäkin oli mukana pieni valuuttamuutoksen tuoma apu. Kazakhstanissa myynti laski peräti 9,8%. Myös monissa muissa alueen maissa liikevaihto laski. Uzbekistanissa ja Nepalissa kasvu oli sen sijaan vahvaa. Mutta Uzbekistanissa uusia kilpailijoita on tulossa markkinoille ja Nepalissa uhkaavat lakot, emmekä pidä kasvuvauhtia näissä maissa kestävänä.

Osake on hiljattain laskenut ja on nähdäksemme aliarvostettu.

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
Telia Company AB1,94 EUR1,12

Tietoja kirjoittajasta

Allan C. Nichols, CFA  Allan C. Nichols, CFA, is a senior stock analyst and international investing specialist with Morningstar.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja