Vielä Brasiliakin pois FIM:n listalta

Tarinan opetus: yksittäiseen kehittyvään maahan sijoittavat rahastot eivät useinkaan ole piensijoittajalle mielekkäitä pitkän ajan sijoituskohteita.

Facebook Twitter LinkedIn

Syyskuussa jälleen yksi FIM:n kehittyvien maiden rahasto näki loppunsa, kun FIM Brazil sulautettiin FIM Frontier -rahastoon. Brasilia olikin viimeisiä FIM:n lukuisista yksittäiseen maahan tai pieneen alueeseen sijoittavista kehittyvien maiden rahastoista, joita vielä oli pystyssä. Rahastolla oli vajaat 19 miljoonaa euroa elokuun päättyessä.

Maarahastoista jäljellä on FIM Russia. Sen pääoma on alle 30 miljoonassa eurossa. Rahastolla on Morningstarin analyytikoiden arvosana Negative.

Alueellisista rahastoista FIM Saharalla on 53 miljoonaa euroa ja viisi tähteä luokassaan, joten sen olemassaolo näyttää turvatummalta.

Aiemmin tänä syksynä FIM kertoi India-rahaston yhdistämisestä toiseen salkkuun. Jo aiemmin kelkasta ovat pudonneet FIM China, Russia Small Cap, Itä-Eurooppa ja Ukraina-rahastot.

Yksittäiseen maahan sijoittava kehittyvien maiden rahasto on riskipitoinen - ei vain siksi, että kurssit heiluvat voimakkaasti, mutta myös koska joutuessaan epäsuosioon raha voi virrata pois niin, että rahasto pistetään nippuun.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Morningstarin toimitus  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja