Mitkä rahastot ovat kiinnostaneet eniten 2015?

Nordean yhdistelmärahastojen vyörytys näyttävää, Pyn Elite kerää pienien yhtiöiden tuotteista eniten katseita.

Facebook Twitter LinkedIn

Yhdistelmärahastot ovat olleet sijoittajien suosiossa ympäri Eurooppaa tänä vuonna, ja niin myös Suomessa. Se näkyy myös Morningstarin sivustolla, jossa Nordean kaksi yhdistelmärahastoa ovat olleet kaikkein katsotuimpia sijoituskohteita tänä vuonna.

Nordea Säästö 25 ja Nordea Säästö 50 ovat molemmat keränneet lisämerkintöjä myös tänä vuonna. Finanssialan Keskusliiton tilastojen mukaan Säästö 25 oli kasvanut 140 miljoonan merkinnöillä, Säästö 50 puolestaan 84 miljoonalla elokuun lopussa. Molemmilla oli yli 60 000 osuudenomistajaa.

Säästö 25:llä oli syyskuun laskennassa viisi Morningstar-tähteä, Säästö 50:llä neljä. Molempia vetää Tuomo Mattila.

Kolmanneksikin katsotuin rahasto Morningstarilla on tänä vuonna ollut Nordean yhdistelmärahasto, varakkaammille asiakkaille suunnattu Nordea Premium Varainhoito Maltti. Kaj Forsströmin ohjastamalla rahastolla on viisi Morningstar-tähteä.

OP:n rahastoista Intia ja Maltillinen ovat olleet seuraavaksi kiinnostavimpia lukijoillemme. Intia-rahasto jäi vuonna 2014 kilpailijoilleen selvästi, mutta on tänä vuonna suurin piirtein luokan vauhdissa. Rahastolla on kolme tähteä. Salkunhoitajayhtiönä toimii JP Morgan. Rahasto on menettänyt hitusen varoja tänä vuonna.

OP-Maltillinen sen sijaan on yhdistelmärahastoille tyypillisesti ollut saamapuolella, 91 miljoonaa vuoden alusta. Rahasto on jo noin 1,4 miljardin euron kokoinen ja sillä on peräti 150 000 osuudenomistajaa. Morningstar-tähtiä on neljä.

Suurten pankkien ulkopuolelta kuudenneksi suosituimmaksi rahastoksi kiilaa Pyn Elite. Petri Deryngin rahaston tämä ja viime vuosi ovat sujuneet keskivertoa Aasia ei-Japani -luokan rahastoa heikommin (-2,8 ja -10,3 prosenttiyksikköä) mutta pitkän tähtäimen vahvat tuotot pitävät rahaston viidessä Morningstar-tähdessä. Merkinnät ovat vajaan miljoona euroa miinuksella vuoden alusta.

 

 

 

Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
Nordea Premium Varainhoito Maltti K EUR21,33 EUR0,04Rating
Nordea Säästö 3021,08 EUR0,03Rating
Nordea Säästö 50 K EUR26,68 EUR0,02Rating
OP-Intia A515,75 EUR-0,24Rating
OP-Maltillinen A158,20 EUR0,19Rating
PYN Elite Fund458,18 EUR1,36

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja