Apple laskun jälkeen yksi suosikeistamme

Pohjoismaista Morningstarin osakeanalyytikoiden globaalilla suosikkilistalla Elekta ja Handelsbanken.

Facebook Twitter LinkedIn

Morningstarin osakeanalyytikot ovat lisänneet globaalille parhaat ideat -listalleen Applen (AAPL).

Applen päätöskurssi oli 107,72 dollaria syyskuun 1. päivänä, kun Morningstarin analyytikoiden näkemys osakkeen käyvästä arvosta on 140 dollaria. Väliin syntyy houkutteleva turvamarginaali pitkäaikaiselle sijoittajalle.

Applella on nähdäksemme kapea kilpailuetu (narrow moat).

Morningstarin analyytikoiden laskelmien mukaan Applen osakkeen nykyinen hinta merkitsisi, että vuodesta 2015 tulisi iPhonen huippumyyntivuosi. Kuitenkin yhtiöllä on vahva kilpailuasema älypuhelinten edelleen kasvavalla markkinalla. Apple on myös saanut huomattavasti lisää markkinaosuutta viimeisen 12 kuukauden aikana.

Kiina on nähdäksemme Applen kasvun suurin kiihdyttäjä seuraavalla (2016) tilikaudella ja siitä eteenpäinkin. Jonkinlaista huolta herättää se, tulee Kiinassa ja ympäröivällä alueella vakava talouden äkkipysähdys, joka ohjaisi ylä- ja keskiluokkaiset kiinalaiset valitsemaan halvemman puhelimen iPhonen sijaan tai jättämään uuden iPhonen oston myöhempään ajankohtaan.

Jos Kiinassa vältytään vakavalta taantumalta, uskomme markkinoiden hinnoitelleen Kiinan kasvun liian vähäisesti Applen osakkeeseen. Vaikka puolijohdevalmistajat ovatkin kertoneet Kiinan kysynään heikentyneen, ei mistään kriisitilasta voida puhua. Seuraamme Kiinan tilannetta, mutta Applen osakkeet näyttävät alihinnoitellulta, etenkin kun yhtiöllä on 26 dollaria osakkeelta nettokassaa.

**

Parhaat ideat -listalla ovat myös Elekta ja Handelsbanken. Linkeistä pääset niiden Morningstar-sivulle, jossa mm. tulostiedot ja kasvumittareita.

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
Apple Inc171,21 USD0,30Rating

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja