Heikkilän rahasto kutistunut tuntuvasti

Taaleritehdas Arvo Markka ei ole vielä yhtenäkään kalenterivuonna ylittänyt indeksiä. 2015 alkanut vahvasti.

Facebook Twitter LinkedIn

Tilasto alkuvuonna rahastoihin tulleistta ja menneistä euroista kertoo, että Taaleritehtaan Arvo Markka on menettänyt 23 miljoonaa euroa lunastuksiin enemmän kuin on saanut uutta rahaa. Tieto on Finanssialan Keskusliiton raportista.

Se on tuntuva summa suhteessa siihen, että Suomi-rahastojen yhteenlaskettu nettoulosvirtaus on ollut 67 miljoonaa tänä vuonna.

Vuonna 2010 avattua Arvo Markkaa vetää yksi Suomen harvoista nimeä keränneistä salkunhoitajista, Mika Heikkilä, joka aiemmin ohjasti mm. Arvo Finland Valueta ja OP-Suomi Arvoa.

Heti aloittaessaan rahasto oli yli 40 miljoonan euron kokoinen. Parhaimmillaan siinä on ollut 107 miljoonaa euroa hoidettavia varoja. Tämän vuoden huhtikuun lopussa rahasto oli kuitenkin enää reilun 56 miljoonan kokoinen.

Alla oleva käyrä kertoo, että mistään jatkuvasta ulosvirtauksesta ei ole kuitenkaan kyse, vaan muutamat isommat lunastukset selittävät ison osan poistumasta.

Taaleritehdas Arvo Markka pääomat

Arvo Markka ei ole yhtenäkään kokonaisena kalenterivuonna vielä yltänyt indeksin tuottoon. Vertailuryhmänsä kanssa se on ollut likimain tasoissa 2011, 2013 ja 2014. 2012 sen sijaan meni selvästi heikommin.

Vuosi 2015 on vasta alkupuolellaan, mutta on alkanut erittäin vahvasti. Rahasto oli 4,5 prosenttiyksikköä keskivertoa Suomi-rahastoa edellä kuun lopussa.

Taaleri Arvo Markka tuotto

(Yllä oleva indeksi on OMXH Bench Cap TR, joka poikkeaa tuotossa hieman rahastojen käyttämästä indeksistä OMXH Helsinki Cap TR, jota aiemmin kutsuttiin "Portfolioindeksiksi".)

Rahaston tyylissä korostuvat arvon (alhainen P/B-arvo) lisäksi pienet yhtiöt. Nillä taas on ollut viime vuodet vaikeaa Helsingin pörssissä, kunnes tänä vuonna small capit ovat saaneet tuntuvasti puhtia.

Haastattelimme Heikkilää 2012 hänen salkunhoitotyylistään: "Otamme indeksin vielä kiinni."

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja