Missä maissa voisi vielä olla nousuvaraa?

Helsingin pörssi kuuluu maailman yliarvostetuimpiin tällä hetkellä, kertovat Morningstarin kvantitatiiviset arvostusmittarit.

Fernando Luque 08.04.2015
Facebook Twitter LinkedIn

Maailman pörssiosakkeet ovat keskimäärin 3-4 prosenttia ylihinnoitellut suhteessa yhtiöiden käypiin arvoihin, kertovat Morningstarin kvantitatiiviset arvostusmittarit. Huokeinta on Venäjällä, kalleinta Belgiassa.

Helsinki kuuluu kaikkein kalleimpiin pörsseihin, kuten aiemmatkin analyysimme viime vuosilta ovat kertoneet. Yliarvostus on 10 tai 12 prosenttia riippuen tarkasteleeko yhtiöiden arvostusten keskiarvoa vai mediaania tai markkinapainotettua lukua. Vertailussa ovat mukana Suomen suurimmat pörssiyhtiöt (11 yhtiötä).

Oheisessa taulukossa on maiden arvostustasot näillä kolmella mittarilla. Luku 1,00 kertoo osakkeen kurssin olevan samalla tasolla kuin Morningstarin kvantitatiivisen laskelman mukainen yhtiön "todellinen" eli käypä arvo. Yli yhdessä yhtiö on yliarvostettu, alle yhdessä osakkeesta voisi maksaa enemmänkin.

Taulukon kaksi ensimmäistä saraketta kertovat, montako yhtiöitä vertailun taustalla olevassa FTSE World -indeksissä on kustakin maasta sekä näiden yhtiöiden keskimääräinen markkina-arvo euroissa.

Osakemarkkinoiden arvostukset

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Fernando Luque

Fernando Luque  es el Senior Financial Editor de www.morningstar.es

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja