Norjan valvoja vaatii suurrahastolta aktiivisuutta

DNB-pankin Norja-rahastoa vaaditaan joko muuttumaan aidosti aktiiviseksi tai laskemaan palkkioita.

Norjan valvoja Finanstilsynet on julkaissut tiukkasanaisen julkisen kirjeen, jossa se vaatii DNB-pankkia joko nostamaan aktiivisuuden tasoa tai laskemaan palkkioita DNB Norge -rahastossaan. Nykyisellään rahaston profiili ei valvojan mielestä vastaa sen markkinointia aktiivisena rahastona.

Jos rahastoa ei muuteta aktiivisemmaksi, valvojan mielestä sijoittajille pitää kertoa esitteissä että kyse ei ole täysin aktiivisesta rahastosta.

DNB Norge on suurin Norja-rahasto. Sen aktiiviosuus eli active share on ollut viime vuosina välillä 9,2-16,9 vuoden päätössalkkujen perusteella. Se tarkoittaa että korkeintaan 16,9 prosenttia salkusta on ollut erilainen kuin indeksisalkku.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi

Tietoja kirjoittajasta

Morningstarin toimitus  .

© Copyright 2020 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Evästeet