OP:n neljälle indeksille tähdet

Kolmelle neljästä indeksirahastosta neljä tähteä ensimmäisessä reittauksessa. Indeksisijoittaminen on kannattanut keskivertoa paremmin.

Facebook Twitter LinkedIn

OP:n neljä indeksirahastoa on saanut nyt ensi kertaa Morningstar ratingin eli tähdet. Rahastoista kolme saa ensimmäisessä jaossa neljä tähteä ja yksi kolme tähteä.

OP-Amerikka Indeksi, OP-Pohjoismaat Indeksi ja OP-Aasia Indeksi saivat neljä tähteä. Se merkitsee, että ne ovat menestyneet omissa rahastoluokissaan keskivertoa paremmin tuotolla johon on tehty riskikorjaus.

OP-Eurooppa Indeksi saa kolme tähteä. Toisin kuin kolme muuta OP:n indeksirahastoa, Eurooppa Indeksi kilpailee samassa kategoriassa myös OP:n aktiviisesti hoidetun Eurooppa Osake -rahaston kanssa. Molemmat ovat kolmessa tähdessä, mutta viimeisen kolmen vuoden osalta aktiivisesti hoidettu rahasto on vain kahdessa tähdessä.

Ensimmäiset tähtensä saivat myös Aktian Nordic Small Cap, neljä tähteä, sekä Taleeri Rhein Value, jolle tuli kolme tähteä.

Morningstarin rating eli tähdet lasketaan joka kuukauden päättymisen jälkeen 3, 5 ja 10 vuoden riskikorjatun tuoton perusteella.

Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
OP-Aasia Indeksi A231,78 EUR0,83Rating
OP-Amerikka Indeksi A379,93 EUR0,98Rating
OP-Eurooppa Indeksi A177,55 EUR0,18Rating
OP-Pohjoismaat Indeksi A339,49 EUR0,23Rating

Tietoja kirjoittajasta

Morningstarin toimitus  .

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja