Vaconista suurimmat potit ulkomaille

Suomalaisilla pienyhtiörahastoilla tuhdit positiot Tanskaan myydyssä yhtiössä.

Facebook Twitter LinkedIn

Muutamat kekseliäät ulkomaiset sijoitusrahastot nettoavat eniten, kun pörssin pienyhtiötähti Vacon myydään Danfossille Tanskaan. 34 euron myyntikurssissa on noin 13 prosentin preemio verrattuna torstain 11. syyskuuta päätöskurssiin. Mitään jättipottia myyntipäivästä ei omistajille näin tullut; osake nousi vuoden 2014 alussa reiluun 31 euroon ja on käynyt samalla tasolla usean kerran sen jälkeen.

Morningstarin datan perusteella sijoitusrahastoista suurin euromääräinen potti Vaconissa oli amerikkalaisella Columbia Acorn International -rahastolla, noin 35 miljoonaa euroa elokuun lopun salkun perusteella. Rahasto on niin suuri, että Vacon vei vain 0,54 prosenttia pääomasta. Rahasto keskittyy pienten ja keskisuurten yhtiöiden metsästämiseen tarkan yritysanalyysin perusteella.

Toinen suuri omistaja euromääräisesti oli viiimeisen salkkutiedon perusteella brittiläinen Threadneedle European Smaller Companies -rahasto, jolla oli kesäkuun lopun salkun perusteella 34 miljoonan euron osakepotti Vaconissa.

Suurimmat painot Vaconissa oli luonnollisesti suomalaisilla rahastoilla. Seligson & Co Phoebuksella oli Vaconissa kiinni peräti 6,1 prosenttia pääomastaan elokuun lopussa. Perässä tulevat kolmen pankin pienyhtiörahastot: OP-Suomi Pienyhtiöt (5,6 %), SEB Finland Small Cap (4,8 %) ja Danske Invest Suomen Pienyhtiöt (4,4 %).

 

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
OP-Suomi Pienyhtiöt A (C)505,49 EUR-0,90Rating
Seligson & Co Phoebus A85,63 EUR-0,76Rating

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja