Mitä analyytikkomme ajattelevat rahastostasi?

Sivustollamme on näkyvillä aiempaa enemmän tietoa analyysistämme sekä uusi 1-sivuinen pdf-dokumentti.

Facebook Twitter LinkedIn

Morningstarin analyytikot seuraavat erityisen tarkkaan noin 1500 rahastoa Euroopassa. Näistä rahastoista olemme laatineet syvällisen laadullisen analyysin ja antaneet rahastolle Morningstar Analyst Rating -arvosanan.

Jo aiemmin sivustollamme ovat olleet näkyvissä kunkin analyysin tiivistelmä sekä itse arvosana (Gold, Silver, Bronze, Neutral tai Negative).

Nyt sivustolla on näkyvillä vieläkin tarkemmin, mitä analyytikkomme kustakin rahastosta ajattelevat.

Pilarien arvosanat
Kutakin rahastoa analysoidaan viiden pilarin l. osa-alueen kautta. ne ovat Tiimi, Prosessi, Taustayhttiö, Tuotto ja Hinta. Nyt näet sivuiltamme mikä on kunkin osa-alueen kohdalla näkemyksemme: positiivinen, neutraali vai negatiivinen. Lisäksi mukana on tiivistelmä kustakin pilarista.

Uusi pdf-tiedosto
Lisäksi jokaisesta rahastosta on ladattavissa yksisivuinen pdf-tiedosto, joka sisältää olennaista dataa ja tiivistelmän näkemyksemme. Se on kunkin rahaston sivustolla kohdalla ""Analyysien pikanäkymä".

Tämä sivu on itse asiassa 1. sivu seitsensivuisista raporteistamme, joita Morningstar tuottaa kustakin rahastosta.

Morningstarin toimintamallissa me päätämme mitkä rahastot arvioimme ja julkaisemme raportit itsenäisesti. Rahastoyhtiöt eivät maksa siitä, että niiden tuotteita arvioidaan.

Arvosanamme
Asteikkomme on seuraava:

Positiiviset arviot:

  • Gold: Parhaat vertaistensa joukossa. Nämä rahastot loistavat kaikilla osa-alueilla ja ovat ansainneet analyytikkojemme suurimman luottamuksen;
  • Silver: Rahastot, joilla on merkittäviä vahvuuksia useilla muttei välttämättä kaikilla osa-alueilla; analyytikkomme luottavat näihin rahastoihin vahvasti;
  • Bronze: Rahastot joiden vahvuudet ovat merkittävämmät kuin heikkoudet, ja joihin analyytikkomme luottavat riittävästi antaakseen positiivisen arvion;

Neutral: Rahasto joka ei luultavasti nouse tuotoltaan muiden yläpuolelle, mutta ei myöskään uskoaksemme jää merkittävästi muille;

Negative: Rahastoon sisältyy ainakin yksi puute, joka luultavasti merkittävästi heikentää sen tulevaa tuottoa ja jota voi pitää heikompana kuin verrokkejaan.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja