Stora Enson käyvässä arvossa nousupainetta

Morningstarin analyytikon mielestä Karvisen lähtö on lievästi myönteinen uutinen Stora Ensolle.

Facebook Twitter LinkedIn

Morningstarin osakeanalyytikko Todd Wenning julkaisi päivityksen Stora Ensosta 23. huhtikuuta ensimmäisen neljänneksen tuloksen tultua julki.

Olemme tarkastelleet Stora Enson (STERV) vuoden 2014 ensimmäisen neljänneksen tulosta ja päätyneet luultavimmin korottamaan näkemystämme yhtiön käyvästä arvosta. Nykyinen arviomme on 5,5 euroa osakkeelta. Päivityksemme heijastelee yhtiön parantuneita lähiaikojen tulosnäkymiä sen kyettyä leikkaamaan kulujaan valtavasti viime aikoina.

Pidemmällä tähtäimellä Stora Enson menestyksen tiellä ovat kuitenkin Euroopan paperimarkkinoiden vaikeudet. Voittoa on vaikea tehdä kestävästi kysynnän heikentyessä rakenteellisesti. Pidämme ennallaan arviomme, jonka mukaan yhtiöllä ei ole kestävää kilpailuetua (no-moat).

Keskiviikon suurin uutinen oli seitsemän vuotta yhtiötä johtaneen Jouko Karvisen ilmoitus jättää tehtävänsä vuoden 2014 aikana. Meistä uutinen on Stora Ensolle jossain määrin positiivinen. Meistä Karvinen ei ole erityisen hyvin onnistunut allokoimaan pääomaa, vaikka ottaisikin huomioon yhtiön kohtaamat rakenteelliset ja sykliset vaikeudet. Esimerkiksi projekteissa Etelä-Amerikassa ja Aasiassa on ollut käynnistymisvaikeuksia. Arvosanamme Stora Enson kyvylle huolehtia osakkeenomistajien pääomasta on "heikko", emmekä usko muuttavamme sitä lähiaikoina. Yhtiön johdossa on tapahtunut viime vuosina useita vähemmän mairittelevia henkilövaihdoksia. Toivomme Karvisen tilalle löytyvän kokenut johtava, jolla on kokemusta monialaisen metsäyhtiön johtamisesta.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Morningstar Equity Analysts  Morningstar stock and fund analysts cover 2,000 mutual funds, 2,100 equities, and 300 exchange-traded funds.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings