Korkorahastoille kovia menetyksiä

Vaikkei ulosvirtaus yltänyt 2011 tasolle, kesäkuu oli korkovarainhoitajille raskas.

Ali Masarwah 29.07.2013
Facebook Twitter LinkedIn

Pitkän ajan sijoituksiin tarkoitetut rahastot menettivät merkittäviä summia kesäkuussa, kun sijoittavat vetivät rahojaan pois. Morningstarin arvion mukaan Euroopan rahastoilta lähti noin 31 miljardia euroa, kun luvuista pidetään poissa lyhyen koron rahastot. Ylivoimaisesti suurimpia menettäjiä olivat pitkän koron rahastot, joilta lähti 30 miljardia.

Luvut näyttävät vielä selvästi rajummilta, jos mukaan lasketaan lyhyen koron rahastot. Yhteensä Euroopan rahastoista poistui 57 miljardia euroa.

Vaikka kesäkuun virtaus pois pitkän tähtäimen rahastoista oli massiivinen, yhtä rajuksi se ei yltänyt kuin elokuussa 2011 jolloin pääomaa poistui 46 miljardia euroa saati lokakuussa 2008 jolloin rahaa lähti 85,8 miljardia.

Korkorahastoihin iski sijoittajien pelko siitä, että pitkät korot lähtevät nousuun. Osin se jo tapahtuikin: Saksan valtion 10 vuoden velkakirjojen korko kohosi toukokuun alun 1,21 prosentista kesäkuun 24. päivän 1,81 prosenttiin. Eniten rahaa menettivät riskipitoisemmat korkorahastot kuten high yield, kehittyvien markkinoiden ja yrityslainojen rahastot.

Osakerahastot menettivät 9,5 miljardia euroa. Liikkeessä on merkittävä muutos, koska edellisen yhdeksän kuukuden ajan niihin oli tullut enemmän rahaa kuin oli lähtenyt.

Yhdistelmärahastot saivat 7,3 miljardia uutta rahaa. Myös vaihtoehtoiset rahastot saivat enemmän uutta pääomaa kuin menettivät vanhaa.

Lue koko raportti tästä linkistä.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Ali Masarwah

Ali Masarwah  on Morningstarin saksankielisten verkkosivustojen päätoimittaja.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja