Liika varovaisuus on riskitekijä

VIDEO: Liian varovaisesti sijoittava voi kärsiä tappioita, jos ja kun korot lähtevät nousuun. Säästöjen ostotoima tulisi pystyä säilyttämään.

Holly Cook 27.05.2013
Facebook Twitter LinkedIn

Finanssialan Keskusliiton äskettäinen selvitys kertoo, että suomalaiset seniorit pitävät rahojaan mieluiten pankkitilillä, jossa riskit ovat pienet tai olemattomat, alhaisesta korkotasosta huolimatta. Pankkitileillä makaa noin 80 miljardia euroa mikä kertoo, että turvallisuushakuisuus on monen nuoremmankin säästäjän johtotähti.

Korkotaso on kuitenkin niin matala, että verojen jälkeen pankkitilitalletukset tuottavat alle inflaation. Vaikka omaisuuden nimellisarvon menettämisestä ei ole juuri riskiä, on riskinä se, että säästäjä ei saavuta tavoitteitaan, koska hänen omaisuutensa reaalinen arvo pienenee ajan myötä.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Holly Cook

Holly Cook  is Manager, Morningstar EMEA Websites

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys