Vero-oikaisuista isoja potteja Odinille

Rahastojen osingoista aikanaan pidätettyjä lähdeveroja palautetaan hiljalleen.

Facebook Twitter LinkedIn

Sijoitusrahastot saavat pörssiyhtiöiden osingot verottomina. Tämä on merkittävä etu. Se on kuitenkin useimmissa maissa koskenut vain kotimaisia rahastoja. Ulkomaiset rahastot ovat maksaneet lähdeveroa, myös Suomeen sijoittaessaan.

Useat sijoittajat ovat haastaneet verottajat EY-tuomioistuimeen tästä epätasa-arvoisesta käytännöstä ja voittaneet, kuten kerroimme tässä artikkelissamme. Sen vuoksi verottajien on ollut pakko muuttaa kantaansa. Rahastoyhtiöt ovat tehtailleet verottajille valituksia, jotka hiljalleen tuottavat tuloksia.

Verotuotot voivat olla merkittäviä, kuten selviää Odinin rahastojen julkistamasta listasta. Ruotsin veroviranomaisten päätös on tuonut esimerkiksi Odin Norden -rahastolle 5,4 miljoonan euron suuruiset palautukset ja Odin Sverigelle yli kuuden miljoonan potin.

Odin kertoo tiedotteessaan, että summat maksetaan rahastoihin, kun ne on vastaanotettu eli sijoittaja ei voi enää hypätä rahastoihin saadakseen näitä hyötyjä. Rahastoissa vuosina 2004-2008 olleet sijoittajat eivät jälkikäteen enää hyödy Ruotsin verottajan päätöksistä, jos ovat jättäneet laivan.

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja