Poikkeava ote tuonut hedelmää kasvumaissa

VIDEO: Haastattelussamme Vontobelin Rajiv Jain, jonka Morningstar on valinnut Yhdysvalloissa vuoden parhaaksi globaaliksi osakesijoittajaksi.

Gregg Wolper 08.01.2013
Facebook Twitter LinkedIn

Salkunhoitaja Rajiv Jain on noussut esiin myös Euroopassa. Hän oli tiimeineen ehdolla vuoden 2012 salkunhoitajaksi Morningstarin analyytikoiden äänestyksessä, mutta valinta ei osunut viime vuonna häneen. Suomen Morningstar Fund Awardsissa Jainin vetämä Vontobel Emerging Markets voitti sarjansa viime keväänä.

Jainilla on omaperäinen ote sijoittamiseen. Hänen rahastoilleen on tyypillistä painotus kasvuyhtiöissä, mutta toisin kuin kasvurahastot usein, hänen vetämänsä salkut pärjäävät usein keskimääräistä paremmin markkinoille vaikeina kausina. Tässä videohaastattelussamme Jain kertoo, että olennaista on kerätä kasvuyhtiöitä, jotka pystyvät myös maksamaan tuottoa pääomalle. Muun muassa monet tupakkayhtiöt täyttävät Jainin kriteerit, ja hän katsoo kiinnostuksella myös pankkien suuntaan. Sen sijaan Venäjälle hän ei ajoittain sijoita lainkaan yhtiöiden huonon transparenssin ja maan korkean poliittisen riskin vuoksi.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi
Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
British American Tobacco PLC2 806,00 GBP0,00Rating
Hindustan Unilever Ltd2 366,50 INR0,00
HSBC Holdings PLC436,95 GBP0,00Rating
ITC Ltd207,95 INR0,00
Philip Morris International Inc98,84 USD0,00Rating
Procter & Gamble Co134,86 USD0,00Rating
Tsingtao Brewery Co Ltd107,58 CNY0,00Rating
UBS Group AG16,24 USD0,00Rating
Vontobel Emerging Markets Eq A USD827,02 USD0,80Rating
Vontobel Global Equity A USD404,88 USD0,64Rating
Vontobel Global Equity Income A USD256,05 USD0,19Rating

Tietoja kirjoittajasta

Gregg Wolper  on toimituspäällikkö ja vanhempi rahastoanalyytikko Morningstarilla Yhdysvalloissa.

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Evästeet