Näillä etf:illä saat parhaan hajautuksen

Koko maailman suuriin yhtiöihin varansa ripottelevat rahastot ovat keskitien sijoittajan valinta.

Facebook Twitter LinkedIn

Liki jokainen sijoittaja unelmoi löytävänsä juuri sen oikean osakkeen tai asunnon, jonka voitot peittoavat muiden saamat tuotot. Moni joutuu kuitenkin toteamaan, ettei joko pysty käyttämään riittävästi aikaa sijoituksiin perehtymiseen, tai etteivät taidot ja tiedot riitä.

Mikäli tuntee itsensä sijoittajana voimattomaksi, ei kaikkia säästöjä tarvitse silti vain laittaa pankkitilille tai asuntolainan lyhennyksiin. Osakkeisiin tai ylipäänsä riskiä sisältäviin kohteisiin voi sijoittaa myös niin, että tyytyy markkinoiden keskimääräiseen tuottoon. Tällöin puhutaan indeksisijoittamisesta. Indeksit ovat markkinoiden keskimääräistä arvostusta kuvaavia lukuja.

Mihin indeksiin?
Suomalainen sijoittaja saattaa helposti ajatella, että hänelle riittää saada Helsingin pörssin keskimääräinen tuotto. Mikäs siinä. Mutta vain Helsinkiin rajoittuminen on kannanotto sen puolesta että Suomi-osakkeet pärjäävät muita paremmin. Maailma on tosiasiassa täynnä osakkeita, joista Helsingin pörssissä on noteerattu vain noin vaivaiset 140.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi
AVAINSANAT
etf
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Evästeet