Tervetuloa uusille morningstar.fi-sivuille! Tutustu tarkemmin muutoksiin ja sivuston uusiin työkaluihin, jotka auttavat sijoittamaan paremmin.

Valvoja näpäytti Eufexia

Finanssivalvonta on antanut julkisen huomautuksen Eufex Rahastohallinnolle. Yhtiön hallinnoimat kaksi EPL:n (Elite Pankkiiriliike) markkinoimaa rahastoa eivät olleet saavuttaneet vaadittuja vähimmäisehtoja edes lisäajan jälkeen, eikä hallinnoiva yhtiö ollut Finanssivalvonnan näkemyksen mukaan ryhtynyt lain edellyttämiin toimiin riittävän ripeästi.

Sijoitusrahastolla tulee olla kuuden kuukauden kuluessa aloittamisesta 50 osuudenomistajaa ja kaksi miljoonaa euroa pääomaa. Eufex Rahastohallinnon hoitama EPL Maltti ei täyttänyt kumpaakaan ehtoa edes kuuden kuukauden lisäajan jälkeen, ja Eufex sulki rahaston Finanssivalvonnan lähestyttyä yhtiötä vajaat kaksi kuukautta määräajan päättymisen jälkeen. EPL Osakeoptimilla sen sijaan oli riittävästi pääomaa, muttei riittävästi osuudenomistajia. Se jatkaa toimintaansa nyt kun osuudenomistajia on riittävästi.

Eufex katsoi vastauksessaan ryhtyneensä heti virheen huomattuaan kaikkiin mahdollisiin toimiin eikä näe rangaistusta aiheellisena.

Tietoja kirjoittajasta

Vieraileva kirjoittaja  .