Eurooppa innostaa jenkkimanagereita

Kävi eurolle miten tahansa, nykyarvostukset lupaavat kovia tuottoja, kuului viesti Morningstarin sijoituskonferenssissa.

Holly Cook 25.06.2012
Facebook Twitter LinkedIn

Euroopan kansantalouksilla menee heikosti, mutta se ei tarkoita, että Euroopan yritykset olisivat huonoja sijoituskohteita. Päinvastoin: Morningstarin sijoituskonferenssissa Chicagossa puhuneet amerikkalaiset salkunhoitajat näkevät Euroopan suurena mahdollisuutena.

”En tiedä mitä euroalueelle käy, mutta nykyisillä osakkeiden arvostustasoilla voi odottaa kovia tuottoja”, uskoi Leuthold-rahastoyhtiön salkunhoitaja vetävä Doug Ramsey.

Eurooppalaisissa yhtiöissä kiehtoo erityisesti niiden vahva läsnäolo kehittyvissä talouksissa, mutta monilla niistä on vahva markkinaosuus myös Yhdysvalloissa, joka kasvaa Eurooppaa nopeammin. Silti yritysten osakkeiden arvostustasot ovat Yhdysvaltoja alhaisemmat, Ramsey ja First Pacific -yhtiön salkunhoitaja Steve Romick selvittivät paneelissa.

 Arvostustasot Eurooppa, Japani, USA

P/E-luvut toteutuneilla tuloksilla Euroopassa (tumman sininen), Japanissa (punainen) ja Yhdysvallosisa (vaaleansininen).

Yhdysvalloissa osakkeiden arvostustaso (P/E) lähestyy 20:ta, mutta Euroopassa P/E on alle kymmenen. Arvostustason perusteella Euroopan kasvuodotukset ovat nollassa, Ramsey muistutti. ”Osinkotuotot ovat Euroopassa neljää prosenttia, mutta arvostustasojen se ei näytä kiinnostavan sijoittajia kun katsoo arvostustasoja”, hän ihmetteli.

Vastavirran sijoittajalle Euroopan tekee kiehtovaksi myös se, että sieltä lähtee sijoituspääomaa, Ramsey muistutti. Hänestä pääomaliikkeet ovat hyvä signaali vastavirran sijoittajalle.

Grantham: Eurooppa, kehittyvät maat ja Japani salkkuun
Myös Morningstarin vuosittaisen Yhdysvaltain sijoituskonferenssin avauspuhuja, GMO-varainhoitoyhtiön perustaja Jeremy Grantham piti Eurooppaa kiinnostavampana sijoituskohteena kuin Yhdysvaltoja. ”Pelkän hinnan perusteella Euroopa näyttää hyvin halvalta, vaikka ei edes huomioisi finanssialan yhtiöitä. Kehittyvät markkinat näyttävät halvoilta. Myös Japanissa osakkeet ovat pitkän ajan keskiarvoaan halvempia. Näitä alueita yhdistämällä voi odottaa seitsemän prosentin reaalituottoa, mikä ei ole lainkaan huono”, Grantham uskoi Morningstarin haastattelussa.

Leuthold-rahastoyhtiö hallinnoi yli 2 miljardin dollarin rahoitusvaroja. Doug Ramseyn hallinnoimista rahastoista yhdellä on analyytikkojemme Silver- ja yhdellä Bronze-rating.

First Pacific -yhtiö hallinnoi 15 miljardin dollarin rahastovaroja. Yhdellä rahastolla on Gold- ja kolmella Silver-arvosanamme.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Holly Cook

Holly Cook  is Manager, Morningstar EMEA Websites

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja