Suomalaisrahastoilla Kiinassa kirittävää

Kiinaan sijoittavien rahastojen tuotto kolmelta vuodelta alittaa maailman pörssien tasoon, mutta viiden vuoden ajalla ne ovat hieman edellä.

Kiinan taloudelliset ongelmat nostavat maata sijoituskohteena takaisin huomion keskipisteeseen. Suuria sijoitusvirtoja ainakaan Suomesta ei ole odotettavissa suuntaan eikä toiseen, sillä Kiina ei ole ollut suomalaisten rahastosijoittajien ykköskohteita. Osasyynä on ollut varmasti se, että Kiina ei ole päässyt kovimpien tuottomaiden joukkoon. Lisäksi ainakin mielikuvissa yritysten on vaikea nyhtää Kiinasta koviin osakearvostuksiin oikeuttavia voittoja, kun valtio hallitsee taloutta.

Pitkällä aikavälillä Kiina on kuitenkin ollut tähän asti suotuisa sijoituskohde, vaikkei poikkeuksellisen hyvä. 10 vuoden ajalla Suur-Kiina-rahastoluokan tuotto on ollut 6,9 prosenttia vuotta kohden. Se on selvästi enemmän kuin koko maailman vuositason osaketuotto 1,6 prosenttia. Kehittyvien maiden osakkeisiin hajauttaville rahastoille (10v keskituotto 7,9 prosenttia) Suur-Kiina-rahastot ovat toki jääneet hieman.

Riskiltään Kiina on ollut samaa tasoa kuin kehittyviin maihin hajauttavilla rahastoilla keskimäärin. Esimerkiksi Venäjä on ollut merkittävästi riskialttiimpi sijoituskohde kuin Kiina.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2020 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Evästeet